Majska Kuhna na plac je presegla vsa pričakovanja. Lonci so ostali prazni!

Kuhna na plac je dogodek v stilu ulične kuhinje, ki je lansko leto zaznamovala in popestrila dogajanje na domžalskem tržnem prostoru. Letos teče že druga sezona Kuhne na plac, ki obiskovalcem zopet nudi lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah. Majska izvedba Kuhne na plac je bil na sporedu v soboto, 6. maja 2017, in sicer so bili lonci odprti vse do 21. ure zvečer. Seveda ne zaman, saj se je trlo mlado in staro, ki je poskušalo vse kar je ponujalo 32 ponudnikov. Od hrane, pijače, do sladic in še marsikaj, kar je na kakršnikoli način povezano s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami.

Poleg kulinarike je glavni poudarek Kuhne na plac na druženju. In ravno druženje je tisto, kar nam v sodobnem svetu manjka. Kuhanje na odprtem in ponudba manjših obrokov je bila privlačna za obiskovalce, saj so ponudniki ponudili možnost, da gurmanska usta poskusijo več različnih jedi in spoznajo sezonsko ponudbo hrane in pijače. Vsak je prišel na svoj račun. Tam je bila seveda tudi naša ekipa, saj je poskrbela, da bodo utrinki s Kuhne na plac ostali zabeleženi. Župan Toni Dragar nam je povedal, da je bila tokratna majska Kuhna na plac ena od bolje obiskanih prireditev. »To je dogodek, ki ga lahko ljudje obiščejo s svojo družino in uživajo«, je povedal župan in dodal, da so Domžale res postale prostor zadovoljnih ljudi, k čemur pripomorejo tudi takšni in drugi podobni dogodki. Nad obiskom in tudi nad samo ponudbo je bil izjemno zadovoljen tudi organizacijski in idejni vodja prireditve Vido Repanšek iz Občine Domžale.

»Tako kot so običajni tržni dnevi zanimivi, je tudi ta dogodek več kot dobrodošel«, je povedal eden izmed obiskovalcev. In temu lahko pritrdimo, saj so bile vse naše sogovornice in sogovorniki nad prireditvijo navdušene. Prireditev je trajala vse do 21. ure, od 18. ure dalje pa je za dodatno popestritev dogajanja poskrbela skupina Soul, jazz in jaz. Tam smo bili seveda tudi mi.

V nadaljevanju vam tokrat predstavljamo nekaj ponudnikov, ki so poskrbeli, da je bila Kuhna na plac res tisto, kar je v osnovi: Kuhna na plac z vrhunsko ponudbo in prijaznim osebjem! Med njimi so znana in spoštovana Pivovarna in pivnica Adam Ravbar iz Rodice, ki je s svojim pivom poskrbela, da je šla hrana še bolje v slast. Za odličen domači sladoled in sadne sokove je poskrbela Kavarna Hiša na travniku iz Doba, za dobre jedi pa Smuk Trade, saj je že sam vonj, ki se je valil iz njihove peči, poskrbel, da so se obiskovalci obvezno ustavili pri njihovi stojnici. S stojnice Pogostitve Kos so z odlično izbrano hrano poskrbeli za razvajanje v dvoje ali pa tudi v troje oziroma v več variantah, iz podjetja Rverona, kjer se ukvarjajo z vezenino, pa so poskrbeli, da so bile na voljo različne vezenine, kot so predpasniki in podobne stvari, ki jih potrebujemo pri vsakdanji kuhi, ali pa ko se gremo žar mojstre. Ker je embalaža sestavni del prehranjevanja, je bilo vse to tudi potrebno nekam odložiti. Za to, da ljudje niso imeli s tem težav, so poskrbeli v Javnem komunalnem podjetju Prodnik (zgornji video), ki so obiskovalcem pomagali pri pravilnem odlaganju odpadkov. Se pravi, da je šla vsaka stvar v tisti zabojnik, kamor spada. Predstavljal se je tudi Vrtec Urša (zgorniji video), ki so poskrbeli, da so se obiskovalci lahko posladkali z odličnim štrudljem ter še marsičem. Na svoj račun pa so prišli lahko tudi najmlajši obiskovalci, ki so lahko s pomočjo vzgojiteljic ustvarjali. Družbo pa jim je delala tudi maskota Urša.

SMUK TRADE

PIVNICA ADAM RAVBAR

KAVARNA HIŠA NA TRAVNIKU

POGOSTITVE KOS

RVERONA – VEZENINA

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TUKAJ (Foto: Janez Ravnikar)

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TUKAJ (Foto: Karin Božič)

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Karin Božič, Video: HDV Studio Hribar
Tagi