Lojen, Duspara in Vrandečič okrepili člansko moštvo Radomljanov

Ker se prvenstvo v 2. SNL počasi približuje, v taboru rumeno-črnih poteka reorganizacija članskega moštva, katero so v zadnjih dneh okrepili s tremi nogometaši, ki so v času priprav uspeli prepričati strokovni kader in se dogovoriti za sodelovanje. Konkurenco med vratnicama bo okrepil Filip Lojen, ki je svojo kariero pričel graditi v mladinskih vrstah Celja, krilno pozicijo bo okrepil bivši član Sežane Rok Duspara, Lovro Vrandečič, ki se je že dokazal v članski konkurenci v Dobu kot tudi v Kranju, pa se odlično znajde na levi strani igrišča.

Filip Lojen, 21–letni vratar je svojo kariero pričel graditi v mladinskih vrstah Celja kjer se je dokazoval in tako tudi hitro dobil priložnost v članski konkurenci, a ne v Celju. Celjani so ga namreč posodili takratnemu tretjeligašu Šmarju pri Jelšah. V takratni sezoni 2015/16 je za Šmarje branil na 26 tekmah in na osmih tekmah ostal nepremagan. Naslednjo sezono je vnovič dobil priložnost v Šmarjah, a se je dokončno stabiliziral v Rogaški kamor je bil v sezoni 2017/18 in 2018/19 tudi posojen. Za Rogaško je branil kar na 59 tekmah in svojo mrežo pustil nedotaknjeno na enajstih tekmah.

Ob podpisu dogovora za sodelovanje se je Lojen zahvalil vodstvu Radomelj za zaupanje: “Moja naloga je da to zaupanje upravičim z dobrimi obrambami. Mislim, da sva z Lenartom pravi vratarski par, ki lahko veliko doprinese moštvu. Cilj je izkoristiti vsako ponujeno priložnost in ohraniti mrežo nedotaknjeno na čim več tekmah.” 

Filip Lojen je okrepil konkurenco med vratnicama.

Rok Duspara, 22-letni bivši član Sežane je v svojo mladinsko kariero gradil v Celju in Rudarju iz Velenja. Kasneje je v tretji ligi nosil dres Simer Šampiona, od koder ga je pot vodila v Sežano. Na Primorskem je mladi Celjan ostal dve sezoni. V Radomljah se mladi virtuoz dokazuje že od začetka priprav, v tem času pa je uspel prepričati trenerski kader. Velja za hitrega in agilnega nogometaša. Vsekakor nogometaš, ki bo s svojim pozitivnim karakterjem doprinesel veliko rumeno-črni družini.

Ob prihodu in odločitvi, da bo zaigral v rumeno črnem dresu pa je Duspara povedal: “Po odlični zgodbi katero smo uresničili v Sežani, in individualnih poletnih treningih, je čas za nov korak. Najprej bi se rad zahvalil celotnemu vodstvu kluba, trenerskemu štabu za priložnost in zaupanje. Za ta klub sem se odločil, ker mi je všeč filozofija kluba, in menim, da je to odlična odskočna deska za naprej. Počutje in vzdušje v ekipi je odlično, igralci so me lepo sprejeli. Sam pa si želim najprej odigrati sezono brez poškodb, in dokazati vsem, da se z trdnim delom in željo, da doseči vse začrtane cilje, katere si postavimo.”

Krilno pozicijo pri rumenoč-črnih bo okrepil bivši član Sežane Rok Duspara.

Lovro Vrandečič je tretja okrepitev Radomljanov. Komaj dvajsetletni bočni igralec je v Radomljah že od samega začetka priprav na novo sezono, na pripravljalnih srečanjih pa je že dokazal česa je sposoben. Lovro se je odlično odrezal na pripravljalnih srečanjih in zadovoljil apetita trenerskega kadra. Komaj 20 – letni Lovro je svojo mladost preživel v Domžalah kjer je za kadetsko in mladinsko moštvo skupno zbral kar 79 nastopov in dosegel tudi 10 zadetkov.

Miha Ulčar; Foto: NK Radomlje

 

Komentarji uporabnikov
Tagi