LD Senožeti Radomlje – slike s kolonije Logarska dolina in Rastoke v galeriji Dom Radomlje

Leto, ki se izteka, so v Likovnem društvu Senožeti zaključili z razstavo del, ki so nastala na dveh likovnih kolonijah. V juniju so se štiri dni potepali po Logarski dolini in nabirali vtise; lepote teh krajev so skušali prenesti na papir ali platno vendar v okvirih naloge mentorja, ki je zahtevala »modernistično krajino«.

To je bilo za sodelujoče kar zahtevno področje, ker večina najraje sledi videnim podobam in jih skuša čim bolj verno prenesti na platno. V tem primeru je bil potreben drugačen pristop, govoriti o svojih občutjih in jih transformirati v likovno govorico je zahtevno področje tudi za bolj izkušene likovnike, kljub temu so se poskusi izkazali za dobre in nastala so zanimiva likovna dela.

Druga kolonija je potekala v jesenskem času, septembra, v hrvaškem kraju Rastoke, vasici blizu Plitvičkih jezer. Rastokam pravijo tudi »male Plitvice« in to ime jim odlično pristaja. Gre za majhen, nekoč mlinarski kraj, obdan z dvema rekama, Slunjščico in Korano, ki s svojim pretakanjem tvorita na desetine velikih in manjših slapov. Obiskovalca prevzame šumenje in žuborenje iz vsake skale, med drevjem, med hišami in ostanki nekdanjih mlinov. Za likovne navdušence je bil to hud izziv, saj je upodabljanje tega vzdušja zelo zahtevno početje. V nekaj dneh bivanja v tem prelepem kraju so nastala zelo različna dela, od akvarelov in kolažev, pa vse do del na platnu.

Za ustvarjalce likovnega društva Senožeti sta bila oba izziva zelo zahtevna, bivanje v obeh kolonijah in veselo ter zabavno druženje pa nepozabno.

Razstava je na ogled v Kulturnem domu – galeriji Dom Radomlje do 6. decembra 2015 in sicer ob sredah od 16. do 18. ure ter ob sobotah in nedeljah od 15. do 17. ure.

Video posnetek razstave si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Danica Šraj; Foto: Marjan F. Levstek
Komentarji uporabnikov