Župan sprejel kulturnika

Danes je župan Občine Domžale, Toni Dragar, sprejel Tomaža Habeta in Milana Mariniča, da bi se jima zahvalil za vse, kar sta v zadnjih nekaj letih, če že ne desetletjih dosegla na področju kulture. Njuni dosežki so namreč izrednega pomena za razvoj naše občine na kulturnem področju.

Tomaž Habe je glasbeni pedagog, dirigent, zborovodja, pisec učbenikov, profesor in ustvarjalec skladatelj. Društvo slovenskih skladateljev mu je za njegovo odlično delo podelilo najvišje priznanje, Kozinovo nagrado. »Je v stalnem dotiku z muziko in tako je odkril tudi pot do mladih poslušalcev. Ta dragocena navezanost ga je spodbudila, da ustvarja solistično in komorno, zborovsko in orkestrsko glasbo,« je ob podelitvi Kozinove nagrade dejal skladatelj Pavel Mihelčič. Ustanovitelj in dolgoletni dirigent Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik je med pogovorom večkrat poudaril pomembnost slovenske glasbe, ki s časom žal izgublja na svojem pomenu in nivoju, saj je na voljo vedno manj finančnih sredstev.

Milan Marinič je bil dolgoletni direktor Kulturnega doma Domžale, katerega je seveda tudi s pomočjo Občine Domžale pripeljal do nivoja, ki mu ga zavida večina kulturnih domov in institucij po državi. Njegova močna želja je bila, da bi občanom in občankam ter obenem tudi ostalim, kulturne željnim prebivalcem, ponudil kar se da širok in kakovosten spekter kulturnih prireditev, ki bi tako na odre, kot tudi med gledalce pripeljala vse generacije in kulturno različne prireditve.

Tako gospod Habe, kot tudi gospod Marinič, sta v kulturi pustila svoj velik pečat, čeprav še vedno nista rekla zadnje besede in kot je povedala podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc: »Oba zelo cenim in to, kar počneta in sta počela vse življenje, je za Domžale neprecenljivo!«

Avtor: Miha Ulčar; Občina Domžale
Tagi