Zlato priznanje in posebno priznanje žirije za Kulturno prosvetno društvo Drouz

V nedeljo, 10. novembra 2019, je v Škofji Loki potekalo Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zborov za območje Gorenjske. Na tekmovanju je sodelovalo tudi Kulturno prosvetno društvo Drouz, ki je domov odneslo zlato priznanje in posebno priznanje žirije.

Za tekmovanje je moral vsak zbor pripraviti štiri pesmi, od tega eno ljudsko pesem, pesem slovenskega avtorja, umetno pesem in pesem po svojem izboru. Drouz je pod vodstvom zborovodje Uršule Jašovec in v spremstvu inštrumentalistov Ane Semič Bursać na klavirju, Katarine Zupan na violini, Ane Resnik na flavti in Matije Kunstlja na bodhranu, zapel pesmi »Ženka mi v goste gre,« »Nekaj je v zraku,« »Your Eyes,« in »Mo Ghille Mear.« Zbore je ocenjevala žirija, ki so jo sestavljali predsednik Stojan Kuret, Alenka Podpečan in Monika Fele.

Kristalna dvorana Sokolskega doma v Škofji Loki se je do 17. ure dodobra napolnila, roke in srca gledalcev pa je ogrelo 7 zborov. Po koncu koncerta je sledil posvet žirije, nato pa še razglasitev rezultatov. Kulturno prosvetno društvo Drouz je prejelo 82,3 točke, 3. najvišje število točk in si s tem prislužilo Zlato priznanje. Prav tako so prejeli posebno priznanje žirije za najboljšo izvedbo slovenske ljudske skladbe za izvedbo pesmi »Ženka mi v goste gre.«

Avtor: Karin Lisjak; Foto: Kulturno prosvetno društvo Drouz

Tagi