Živalska kmetija med najboljšimi knjigami na svetu

Miš založba, založba iz naše občine, ki slovi po kakovostnih, mednarodno nagrajenih knjigah, se je te dni razveselila odlične novice, ki jo je prejela iz mednarodne mladinske knjižnice v Münchnu (Internationale Jugendbibliothek München): njihovo stripovsko knjigo Živalska kmetija – po slavni Orwellovi literarni predlogi jo je predelal in prenesel na slovenska dvorišča Andrej Rozman Roza, z izvrstnimi ilustracijami pa jo je opremil Damijan Stepančič – so v omenjeni mednarodni knjižnici uvrstili v letno zbirko priporočenih knjig s področja otroške in mladinske literature s celega sveta Bele vrane 2015.

Letos katalog te zbirke vsebuje 200 izbranih izjemnih knjig v 36 jezikih iz 55 držav sveta. Miš založba je ponosna, da je njihova knjiga že šesto leto uvrščena v zbirko Bele vrane, v kateri so zbrane najboljše otroške in mladinske knjige z vsega sveta. 

Letos sta v to zbirko uvrščeni še dve slovenski knjigi drugih založb, in sicer knjiga Tanje Komadine z naslovom Fino kolo ter knjiga Maje Kastelic Deček in hiša. 

Avtor: Vesna Sivec Poljanšek; Foto: MKL
Tagi