Združeni v glasbi pomagali šolskemu skladu OŠ Jurija Vege Moravče

V petek, 12. aprila 2019, so Kulturni dom Moravče osvojili mladi glasbeniki. Pod okriljem šolskega sklada Osnovne šole Jurija Vege Moravče je potekal dobrodelni koncert “Združeni v glasbi”, na katerem so moči združili mladi glasbeniki in pevci. To so otroci, ki so svojo glasbeno pot začeli v glasbeni šoli ali pa jih je ljubezen do glasbe navdušila, da so začeli igrati in peti. Za ta koncert jih je združila želja, da pomagajo, v vsako skladbo pa so s svojim igranjem in petjem vdihnili življenje. Šolski sklad je namenjen vsem otrokom OŠ Jurija Vege, zato so se jim pridružili še otroci z POŠ Vrhpolje ter vrtca.

Med dobrodelnim koncertom je nastopajoče in obiskovalce pozdravila predsednica Upravnega odbora šolskega sklada Andreja Vavpetič, ki se je zahvalila nastopajočim in vsem, ki so ji pomagali uresničiti željo, da je nastal enkraten glasbeni večer. Zahvalila se je tudi vsem v dvorani, ki so z nakupom vstopnice prispevali, da se bo šolski sklad obogatil ter donatorjem za njihov prispevek in vsem, ki so priskočili na pomoč pri pripravah na koncert. Izkupiček dobrodelnega koncerta je v celoti namenjen šolskemu skladu, preko katerega pomagajo učencem iz socialno šibkih družin.

Na dobrodelnem koncertu za šolski sklad OŠ Jurija Vege Moravče so nastopili: šolska glasbena skupina, vrtčevski zbor Jurček poje, otroška folklorna skupina Lilije, mlajša pevska zasedba instrumentalistov in pevcev, učiteljsko-vzgojiteljski pevski zbor in Vega bend. Polna dvorana obiskovalcev je dala vedeti, da je ljudem še do dobrodelnosti, čeprav jih kar nekaj živi težko, so prišli ter darovali za sklad z nakupom vstopnice ter s tem prispevali za tiste, ki imajo še manj.

Ob zaključku koncerta se je nastopajočim na odru pridružila še ravnateljica Nuša Pohlin Schwarzbartl, ki se je vidno ganjena zahvalila mladim glasbenikom, pevcem, plesalcem in učiteljicam, ki so poskrbeli za enkraten koncert, kateri bo še dolgo odzvanjal v ušesih obiskovalcev.

Mlade na odru je družila glasba in prijateljstvo ter želja pomagati. Vse, kar so tega večera pričarali mladi, je bilo nagrajeno z bučnim aplavzom in zaključkom, ko so obiskovalci želeli »še«. Naj bo to potovanje po prikazani glasbeni poti  prežeto z mislijo, da vsi skupaj zmoremo in da hočemo ponuditi več. »Imejmo sanje in upajmo si jih živeti,« sta za konec povedala mlada povezovalca programa Nika Bizilj in Nik Udovič. Sledila je zaključna pesem “Tvoje ime, Slovenija”, ki so jo zapeli in zaigrali vsi nastopajoči ter s tem še potrdili prijateljstvo in skupno delo za pomoči potrebnim.

Koncert bo ponovitev v Kulturnem domu Moravče doživel danes v soboto, 13. aprila 2019, ob 18. uri. Ne zamudite tega enkratnega koncerta, obenem pa boste še pomagali šolskemu skladu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi