Zapele so se sanje…

bi marsikateri obiskovalec Kulturnega društva Radomlje lahko dodal po tri-urnem muziklu, ki je ne samo pustil pečat, ampak odprl srce in dušo vsakega posameznika. Mladi, stari, domačini in obiskovalci od daleč so lahko začutili intuziazem, predanost, delavnost in strast do petja pri vseh nastopajočih, saj nasmešek na odru ni popustil dokler ni bila zapeta zadnja nota.

Predsednica Kulturnega društva Mlin Radomlje, Nina Mav Hrovat, ki je urejala zadnje detajle pred predstavo nam na vratih zaupa: »Predstave smo se lotili prostovoljno, ljubiteljsko in zgolj s pičlimi finančnimi sredstvi. Če pogledam nazaj, bi rekla, da smo bili "nori in prav otroško entuziastični". Po prvih ponovitvah smo zadovoljno ugotovili, da je predstava tako zelo dobro sprejeta, da so ljudje prihajali z vse Slovenije in celo tujine na ogled v Radomlje. Bojazen, da ljudje v Radomlje ne bi prišli, ker jim kraj ni dovolj znan, je bila odveč in dokaz za to je 14 razprodanih predstav. Še zdaj dobim mravljince po celem telesu, če se spomnim evforije, ko nismo mogli zagotoviti vstopa vsem, ki so si predstavo ogledali, pa so prišli zelo od daleč. Ljudje so jokali pri vratih, kar je bilo popolnoma neverjetno in si tega niti v sanjah nismo mogli predstavljati«.

Mav Hrovatova doda: »Posebej se moram zahvaliti ekipi, ki vztraja in vsem, ki so nam priskočili na pomoč, saj je delo nagrajeno zgolj z aplavzom in- kot se radi pošalimo- s pol pice in sokom, če nam sredstva to dopuščajo. Zato mi lahko verjamete, da je težko navdušiti vrhunske izvajalce, da nastopajo in so nam v pomoč. Vsaka menjava zahteva ponovno veliko truda, časa in odrekanja za vsakega udeleženca. Brez menjav pač ne gre in posebej smo počaščeni, da se nam je letos pridružila Eva Černe, ki bo prevzelo vlogo Else in namesto simfoničnega orkestra je z nami priložnostni orkester, ki svoje poslanstvo opravlja s tako srčnostjo in odlično izvedbo kot igralci oz. pevci na odru. Že lani je dirigentko paličico za Denisom Robnikom prevzela Neža Žgur. Zamenjati smo morali tudi vlogi obeh fantov, saj otroci hitro rastejo in fantje kar prehitro spreminjajo glas, zato se nam je na novo pridružil Pavel Trojer. Za dodatno pomoč pa smo dobili tudi nadomestnega stotnika Blaža Andrejko«.

Odločili so se, da predstavo letos še 6-krat ponovijo. Eno predstavo so ponudili osnovnim šolam, druge predstave pa so namenjene širšemu občinstvu.
Brez izgovorov si utrgajte trenutek in si oglejte muzikal Moje pesmi, moje sanje ter podoživite občutke zaljubljenosti, strahu, napetosti, otroške razigranosti, strasti in pričakovanja…

Nina Mav Hrovat pravi, da je predstava plod odličnega sodelovanja in povezovanja in doda: »Povezali smo se s KD Ihan in s predsednico Klavdijo Gregorin Štiftar sva si v podporo in odlično sodelujeva, zato smo se povezali tudi za pripravo naslednjega večjega projekta, muzikala Annie, ki si ga boste lahko ogledali že v novembru. Vaje namreč že od maja potekajo. Povezujemo pa se tudi z glasbeniki, KD Simfonični orkester Domžale- Kamnik, ki je bil z nami lansko leto, entuziastičnimi posamezniki in delom Mengeške godbe, ki nam pomaga v letošnjih ponovitvah Moje pesmi, moje sanje, pri muzikalu Annie pa bo z nami Godba Domžale. S takim timskih sodelovanjem in povezovanjem smo zastavili visoke cilje in z muzikalom Moje pesmi, moje sanje smo dokazali, da jih zmoremo uresničiti.«

Avtor: Špela Rojc; Foto: Špela Rojc
Tagi