Zakonska zgodba iz šestega nadstropja: Bosa v parku

Dramska skupina Kulturnega društva Groblje je pripravila novo gledališko delo, komedijo Neila Simona Bosa v parku, ki bo premiero na odru Kulturnega doma Groblje doživela v soboto, 6. aprila 2019, ob 19. uri. V zgodbi iz majhnega stanovanja v 6. nadstropju, ki govori o ljubezni, katera prehitro zajadra v zakonski pristan, bo za razvedrilo skrbela petčlanska igralska zasedba: Neža Gorše (Corie Bratter) in Tilen Soss (Paul Bratter) kot mladoporočenca, Anica Anžič (gospa Banksova), Viljem Kaker (čudaški sosed Victor Velasco) in Marija Blatnik (telefonska monterka).

S komedijo Bosa v Parku, ki jo je režiral in priredil Drago Plevel, vas bo Dramska skupina Kulturnega društva Groblje popeljala visoko, visoko v šesto nadstropje, kjer ne zmanjka zanimivih besed in pestrega dogajanja. Zgodba pripoveduje o mladem paru, ki po tednu dni zakonskega stanu spričo selitve v stanovanje zapade v krizo. Tej botrujeta ne le njuna različna karakterja, temveč tudi številne stopnice, ki vodijo do njunega prvega bivalnega gnezda, polnega pomanjkljivosti, za nameček si skozi okno njune spalnice pot v svoje stanovanje utira čudaški sosed, mlad par pa je deležen tudi obiskov posesivne matere …

Skratka mlad zakonski par v prvih dnevih zakonske evforije dozoreva in hkrati doživlja svoje prve krize. Ali jima bo uspelo premostiti težave?

Kot zanimivost naj povemo, da je bilo odrsko delo Bosa v parku, ki ga je v slovenščino prevedel Dušan Tomše, premierno uprizorjeno na Broadwayu že leta 1963, glavno moško vlogo v njem pa je tedaj odigral Robert Redford, ki je tri leta kasneje režiral tudi istoimenski film.

Komedija bo premiero na odru Kulturnega doma Groblje doživela v soboto, 6. aprila ob 19. uri, ponovitev pa v nedeljo, 7. aprila 2019, prav tako ob 19. uri.

Rezervacija vstopnic: Anton Košenina (040 704 497). Prodaja vstopnic uro pred predstavo.

Miha Ulčar; Foto: Kulturno društvo Groblje

Tagi