Zaključek Mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom

V četrtek 30. maja 2013, sta se v Knjižnici Domžale izvedli še zadnji dve prireditvi v sklopu Mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom. S tem se je letošnji festival, ki je vsem generacijam ponudil veliko različnih prireditev in delavnic, tudi zaključil.

Alzheimer Caffe – pogovori o demenci
V Knjižnici Domžale so v sodelovanju z Domom upokojencev Domžale potekali pogovori o demenci, ki nosijo ime Alzheimer Caffe. Peto srečanje, namenjeno vsem, ki se srečujejo z boleznijo demence, je potekalo pod naslovom Stigmatizacija svojcev z demenco. Z Jano Dragar, socialno delavko v Psihiatrični kliniki Polje, Mojco Kerč in Lidijo Bašič Jančar, strokovnimi delavkami v Domu upokojencev Domžale, se je pogovarjala Cveta Zalokar- Oražem.

Juri Muri in Tone Pavček
Priznani, priljubljeni in nagrajevani slovenski pesnik tako za otroke kot za odrasle je z Jurijem Murijem ustvaril nepozaben literaren lik, ob čigar dogodivščinah so odraščale številne generacije otrok. Pod vodstvom dr. Igorja Sakside so sodelovali Gaja Kos, Nevenka Mandelj, Saša Pavček in Damijan Stepančič, ki so uprizorili igrivost in radoživost Pavčkove poezije in njegovega Jurij Murija.

Pripravila: Blanka Marn, Knjižnica Domžale

Tagi