Za dober namen so pokazali kaj znajo

Osnovna šola Venclja Perka v letošnjem letu obeležuje 40. obletnico položitve temeljnega kamna za obstoječo šolsko stavbo. Ob tej priložnosti so organizirali dobrodelno prireditev “Pokaži, kaj znaš – za dober namen”, ki je potekala v torek, 27. novembra 2018, v razprodani dvorani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Na prireditvi je nastopilo preko osemdeset učencev s  plesnimi,  pevskimi in glasbenimi točkami, vsem pa je bil namen, da se najbolje izkažejo pred prijatelji, sorodniki, znanci ter seveda tudi z velikim namenom, da bi zbrali čim več  sredstev za posodobitev šolske knjižnice in za nagrajevanje učencev.

Praznovanja jubileja sta se udeležila tudi župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec in na ta način podprla dobrodelnost, ki so jo s veliko prizadevnostjo prikazali učenci in učitelji. Petra Korošec, ravnateljica Osnovne šole Venclja Perka Domžale, je med svojim govorom povedala nekaj besed o nastanku in gradnji šole pred štiridesetimi leti ter kako so se v vseh teh letih v njihovi šoli menjavali učenci in učitelji. Spregovorila pa je tudi o talentu in dobroti, ki so ju na prireditvi prikazali učenci: »Spoštovani starši, dragi otroci, kolegice in kolegi, cenjeni gostje in obiskovalci. Talent je dar, s katerim se rodiš, potem ga neguješ in razvijaš. Dobrota je vrlina, ki združuje. Danes sta med nami oba. Talent in dobrota. Naj nam današnji večer razjasni oko, poboža uho in ogreje srce.«

Župan Toni Dragar je v pozdravnem nagovoru izkazal navdušenje nad idejo, da se praznovanje šole prikaže s talenti učencev. Dejal je, da je ponosen na vsakega od njih, da so opravičeno lahko samozavestni, ob tem pa je šoli čestital za njihovo obletnico. Podal je tudi nekaj besed o prvi faze obnove šole v letošnjem letu, druga faza obnove pa naj bi stekla aprila 2019. Županu je pripadla tudi čast, da je v družbi ravnateljice Petre Korošec podelil nagrade in priznanja likovno-literarnega natečaja “Šola, učitelji, sošolci-moji prijatelji”. Nagrajenci so bili: Leni Ficko, Din Hairlahović, Neža Bečan, Leia Trojanšek, Lea Brojan, Rebeka Zebec Vurušić, Mila Čikić, Aiša Adrović, Vita Rihtar ter razredi 1.c, 3.b in 6.a.

Sledil je čudovit kulturni program, ki je navdušil polno dvorano obiskovalcev, saj so otroci prepevali in igrali na različne instrumente. Na klavirju pa so jih spremljali učitelji glasbe Gorazd Klep, Tomaž Pirnat in Jože Smrekar.

Bilo je res enkratno praznovanje, čudovit večer, ki je razjasnil oko, pobožal uho in ogrel srce.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi