Z razstavo »Delčki celote« v Centru za mlade Domžale zaključili ustvarjalno leto

S pričetkom poletja se je zaključilo ustvarjalno šolsko leto dvaindvajsetih mladih ustvarjalcev, ki so se vsako sredo srečevali na ustvarjalnih delavnicah v Centru za mlade Domžale. Za njimi je pestro in ustvarjalno leto, ki so ga poleg ustvarjanja začinili z obilico zabave in smeha. Zaključek njihovega ustvarjalnega leta so obeležili z odprtjem razstave »Delčki celote«, s katero so pokazali kako pridni so bili v preteklem letu, česa so se naučili in kako fajn jim je bilo.

V sredo, 20. junija 2018, je v Centru za mlade Domžale potekalo odprtje razstave mladih ustvarjalcev, ki so se od septembra do junija vsako sredo srečevali na ustvarjalnih delavnicah. Letos Center za mlade praznuje dvajseti rojstni dan, ustvarjalne delavnice pa potekajo že vse od začetka delovanja tega centra. Že osemnajst let ustvarjalne delavnice vodi Mateja Absec, ki je tudi mentorica mladim ustvarjalcem.

Udeleženci se srečujejo v treh skupinah – otroci, mavrična skupina in mladi, na delavnicah kombinirajo različne materiale ter spoznavajo nove likovne tehnike. Izpod njihovih ustvarjalnih rok je tako nastalo marsikaj lepega in zanimivega, kar so predstavili na zaključni razstavi, ki bo v Centru za mlade na ogled do konca avgusta. Udeležencem delavnic so na zaključku podelili diplome ter se na pogostitvi poslovili … do jeseni, ko se bodo v Centru za mlade ponovno pričele ustvarjalne delavnice.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi