Z akvarelom v jesen in zimo

S slikarsko razstavo “Z akvarelom v jesen in zimo”, ki bo v dvorani Knjižnice Domžale na ogled od 17. do 30. septembra 2019, bo svoje slikarsko ustvarjanje predstavila slikarka Katarina Vidmar.

Slikarstvo jo je poklicalo v zrelih letih, ko se je odločila za študij na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, smer slikarstvo. V zadnjih petnajst letih je ustvarila vrsto veliko stenskih poslikav, sodobnih fresk po celi Sloveniji pa tudi na Hrvaškem. V zasebnih stanovanjih in poslovnih prostorih, kot so Terme Olimia, Hiša Sonca v Lučah, itd. Pogosto v bivalne prostore pripelje drevesa, gozdove, veliko cvetočih dreves. To je poimenovala kar “Pogozdovanje slovenskih domov”.

Poleg tega pa razvija tehniko slikanja s tekočim akvarelom in tako imenovano meditativno slikanje, ki ga predaja v Slikarski šoli meditativnega slikanja. To je slikanje v stiku z naravo s poudarkom na čutenju, na samem procesu slikanja, ustvarjanja in ne na končnem izdelku. Tako se osvobodimo omejujočih prepričanj, ki nam onemogočajo sproščen ustvarjalen proces. Obenem pa se z lahkoto učimo slikarskih spretnosti in znanj. Program med drugim poteka tudi v Arboretumu Volčji Potok, v prelepem okolju mogočnih dreves in barvitega cvetja, prostranih travnikov in gozdov. Vsako srečanje je resnično enkratno doživetje.

Tako nam bo na tokratni razstavi v Knjižnici Domžale predstavila slike jesenskih in zimskih motivov narave, ki so jih v veliki meri navdihnile ravno podobe v Arboretumu Volčji Potok. S slikanjem v živo pa bo predstavila tehniko meditativnega slikanja in slikanja s tekočim akvarelom. Odprtje razstave bo v torek, 17. septembra 2019, ob 19. uri.

Vabljeni k ogledu!

Knjižnica Domžale

Tagi