Vsi na ples z Godbo Komenda

Kulturno društvo godba Komenda, ena najmlajših godb v Sloveniji, ki je lani praznovala peto obletnico delovanja, v nedeljo, 17. decembra 2017, ob 18. uri v Športni dvorani Komenda pripravlja koncert, ki so ga poimenovali »Vsi na ples«, na katerem bodo nastopili tudi gostje, ki bodo ob zvokih Godbe Komenda poskrbeli za prave plesne užitke.

»Vsi na ples« se glasi koncert Godbe Komenda z gosti, ki bo potekal v nedeljo 17. decembra 2017, ob 18. uri v Športni dvorani Komenda. Poleg Godbe Komenda, ki je lani obeležila peto obletnico delovanja, bodo na koncertu nastopili: hip-hop plesalca Neo in Anai Erce, Folklorna skupina Društva upokojencev Komenda, latinsko-ameriška plesalca Žan Ravnikar in Zara Avsec, mažoretke Twirling in mažoretnega kluba Komenda in country plesna skupina Wild West. Program bo povezoval Jure Ivanušič.

Kulturno društvo godba Komenda je ena najmlajših godb v Sloveniji. Lansko leto je praznovala peto obletnico delovanja. Med sosednjimi godbami, ki na svojih logotipih in našitkih s ponosom pišejo letnico kot so npr. 1911, 1844 in podobno, Godba Komenda na uniformah nosi letnico 2011. Po besedah predsednika kulturnega društva Matevža Cerarja, njihova godba šteje 18 članov, kar za orkester ni veliko. V Komendi in okolici imajo vsako leto več nastopov, lanskega decembra pa so izvedli že svoj drugi samostojni novoletni koncert: »Uspešno sodelujemjo s komendskimi mažoretkami, gasilci in ostalimi društvi v občini. Igramo tudi izven meja naše občine in Slovenije.« Za umetniško vodenje Godbe Komenda skrbi Peter Šala.

Godbo Komenda lahko spremljate tudi na njihovem facebook profilu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kulturno društvo godba Komenda
Tagi