Vrtec Domžale praznuje 70 let

Letos Vrtec Domžale obeležuje 70 let, kar hkrati predstavlja tudi 70 let organizirane predšolske vzgoje na domžalskem. Z razstavo fotografij in izdelkov v Knjižnici Domžale so otroci in zaposleni posameznih enot Vrtca Domžale pokazali, kako sta se vrtec in predšolska vzgoja v času spreminjala, se razvijala in rasla.

V sredo, 10. oktobra  2018, je v dvorani Knjižnice Domžale potekalo slavnostno odprtje razstave ob 70-letnici Vrtca Domžale. V kulturnem programu so nastopili otroci iz vrtca enote Racman iz Dragomlja ter otroci iz vrtca Gaj Preserje, z vzgojiteljicami Katarino Kos Juhant, Matejo Vuk, Natalijo Lukman, Sonjo Orešek in Andrejo Gerbič.

Slavnostne prireditve, ki jo je vodila Nina Mav Hrovat, magistrica profesorica predšolske vzgoje, pisateljica leposlovja za otroke in mladino in je redno zaposlena v vrtcu kot pomočnica ravnateljice, so se med drugimi udeležili tudi ravnateljica Jana Julijana Pirman, župan Toni Dragar ter podžupanja mag. Renata Kosec.

Vrtec Domžale v letošnjem letu praznuje 70 let.

Ravnateljica Jana Julijana Pirman je v nagovoru med drugim dejala, da je danes predšolska vzgoja temeljni steber otrokove socializacije, osebnega razvoja in napredka vsakega posameznika, ki se kaže kot kvalitetna popotnica za nadaljnji otrokov razvoj: »Zadnja leta smo še posebej ponosni na vzgojni program, ki se kaže kot tendenca, kako vzgajati otroka, da postane samostojen, radoveden razmišljajoč, s prebujeno ustvarjalnostjo, razvitimi spretnostmi in drugimi osebnostnimi lastnostmi, ki mu bodo dobra popotnica za nadaljnje življenje …«

Nekaj besed je spregovoril tudi župan Toni Dragar, ki  se je spomnil svojih otroških let, ko se je pazil pri starih starših ter o svojih dveh otrocih, ki jih je deset let vozil v vrtec Krtek v Ihanu, sedaj pa vrtec obiskuje že tudi njegov vnuk. Vzgojiteljicam se je župan tudi zahvalil za redno udeležbo in pester program, ki ga skupaj z otroci pripravijo ob različnih prireditvah v občini Domžale, kakor tudi v  Češminovem parku, kjer so redni gostje prireditve Spoznajmo se, praznujmo skupaj. Ob tej priložnosti sta skupaj s podžupanjo mag. Renato Kosec direktorici Jani Julijani Pirman podarila sliko njihovega nastopa na tej prireditvi.

Župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec sta ravnateljici Jani Julijani Pirman izročila sliko.

V Vrtcu Domžale deluje osem enot: enota Krtek v Ihanu, ki je tudi največja enota, enoti Palček in Cicidom na Viru enota Gaj v Preserjah, enota Racman v Dragomlju, enota Ostržek na Rodici ter enota Kekec in Mlinček v Radomljah. V vseh enotah vrtca Domžale izvajajo pestro izbiro dopoldanskih obogatitvenih dejavnosti, kot so redna tedenska plesna dejavnost Biba pleše, za razvijanje gibalne spretnosti se otroci učijo rolanja, kolesarjenja, vztrajne hoje, spretnosti z žogo, imajo pestro izbiro različnih oblik bogatenja slovenskega jezika, delajo poskuse, sadijo in sejejo, otroci pridobivajo delovne navade, spoznavajo nove igre, se umetniško izražajo … Na prireditvi so otroci iz vrtca enote Racman iz Dragomlja ter iz vrtca Gaj Preserje del teh aktivnosti v pesmi in plesu tudi prikazali .

Zanimiva razstava, ki so jo ob 70-letnici Vrtca Domžale pripravili otroci z vzgojiteljicami, bo v Knjižnici Domžale na ogled do 27. oktobra 2018.

Več fotoutrikov z odprtja razstave si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi