Vpisovanje abonmajev Kulturnega doma Franca Bernika Domžale – 2019/20

V mesecu oktobru bo Kulturni dom Franca Bernika Domžale pričel že z 22. abonmajsko sezono 2019/20, ki vključuje šest abonmajev: Gledališki, Koncertni, Glasbeno scenski, Filmski, Filmski abonma srebrno platno/srebrni in Otroški abonma “Sobotna matineja”.

Vpisovanje abonmajev za dosedanje abonente bo potekalo od četrtka, 12. septembra, do vključno ponedeljka, 16. septembra (abonenti, ki želijo obnoviti svoj lanskoletni abonma; v tem terminu lahko obnovijo svoje dosedanje sedeže) oziroma do srede, 18. septembra (dosedanji abonenti, ki želijo zamenjati svoj sedež). Za nove abonente pa bo vpisovanje potekalo od četrtka, 19. septembra, do vključno torka, 24. septembra 2019.

Kulturni dom Franca Bernika programsko sezono 2019/20 posveča spominu na Franceta Ahčina

Osrednja domžalska kulturna ustanova vsako leto septembra predstavi svoji zvesti publiki program za naslednjo programsko sezono, ki poteka od oktobra 2019 do maja 2020. Obseg naših dejavnosti je izjemno raznolik in obsežen, saj vanj sodijo abonmajski programi za odrasle in otroke (koncerti klasične glasbe, gledališke predstave, filmski abonmaji, glasbeno scenske prireditve, otroški abonmaji za izven ter za šole in vrtce), pa tudi programi v Galeriji Domžale, Slamnikarskem muzeju in Menačenkovi domačiji. V celoti gre za več kot 200 kulturnih dogodkov, ki jih na letni ravno dopolni še okoli 600 filmskih projekcij Mestnega kina Domžale, prek 150 kulturno-vzgojnih projektov in nekaj desetin izven abonmajskih prireditev. Skupaj letno več kot tisoč kulturnih dogodkov v naši organizaciji. Razkošno bogata, raznolika ponudba, polna ustvarjalnih presežkov, s katero nagovarjamo vse generacije in občinstvo različnih okusov. S sodelavkami in sodelavci smo jo oblikovali premišljeno in odgovorno, z ljubeznijo in spoštovanjem do vseh zvrsti in žanrov umetnosti ter vseh ciljnih skupin občinstva. Zaradi specifičnosti naše absolutno premajhne dvorane je potrebno veliko potrpljenja in iznajdljivosti, predvsem pa tudi znatne finančne pomoči naše ustanoviteljice Občine Domžale.

Potem ko smo lansko letno sezono obeležili in posvetili spominu na Franca Bernika, človeka, po katerem naš zavod nosi ime, bomo prihodnjo sezono obeležili 100 letnico rojstva kiparja Franceta Ahčina, ki se je rodil in odraščal v Menačenkovi domačiji in je pred leti Občini Domžale podaril več kot sto skulptur, ki krasijo našo matično stavbo, stalno zbirko njegovih del pa je mogoče videti tudi nadstropju njegove rojstne hiše. Tako bo tudi sicer letošnja sezona na likovnem področju obarvana bolj kiparsko, saj bo pripravljena spremljevalna razstava o njegovem delu in življenju, kiparstvu in Ahčinu pa bo posvečen tudi spomladanski likovni natečaj, ki ga pripravljamo skupaj z domžalsko območno izpostavo JSKD. Kiparsko bogat bo tudi program, ki se bo odvijal v obnovljeni Galeriji Domžale, saj bomo decembra pripravili spominsko razstavo domačinke Štefke Košir Petrić, gostovala pa bosta tudi kiparja Boštjan Kavčič in Polona Demšar, posebno zanimiva bo tudi marčna razstava domačina Janeza Praprotnika. Resnično se veselimo delovanja v novih in kvalitetnejših pogojih dela v osrednjem domžalskem likovnem prostoru, in ja, hvala Občini Domžale, ki se je lotila tega nujno potrebnega dela. Najmlajši pa so vabljeni tudi na vsakomesečno sobotno Minigalerijo, večkrat pa se bomo na potepe podali tudi na tuja in domača likovna prizorišča. V letu 2020 pa se spominjamo še ene 100-letnice rojstva, s koncertom se bomo spomnili legendarnega domžalskega glasbenika in dirigenta Staneta Habeta.

V Slamnikarskem muzeju bo do konca leta na ogled razstava o tovarni Toko, ki je naletela na veliko zanimanje in obilico pohval, za prihodnje leto pa načrtujemo skupaj z zgodovinarjem in častnim občanom Občine Domžale dr. Miroslavom Stiplovškom pripravo razstave o razvoju Občine Domžale v zadnjih desetletjih. Napovedujemo tudi izjemno pestro in zanimivo sezono pogovorov Srečanja pod slamniki, kjer bomo med drugim gostili Matjaža Mastnaka, Marka Hrena, dr. Noaha Charneya ter domačina Boruta Peršoljo in Petra Rojca.

Seveda smo se z vso skrbjo in premislekom lotili tudi priprave programov naših abonmajev, tako tistih za odrasle kot za otroke. Zanimivi so bili tudi rezultati in sporočila, ki smo jih dobili z anketo, ki smo jo opravili med abonenti ob koncu lanske sezone. Hvala vsem, ki ste se potrudili …

Gledališki abonma ponuja kar nekaj vrhuncev, med njimi nagrajenko Borštnikovega srečanja, avtorsko predstavo Slovenskega mladinskega gledališča 6 in večkrat nagrajeni predstavi, songdramo Večno mladi, in odlično predstavo Judovski pes v interpretaciji igralca Mihe Rodmana tudi sicer pa nas čakajo izjemne igralske interpretacije vsebinsko bogatih in raznolikih besedil. V glasbeno scenskem abonmaju bodo kar tri glasbeno obarvane gledališke predstave: koprska glasbena komedija Ventilator, tržaški muzikal Zadnjih pet let in kabaret Slovenskega mladinskega gledališča Baal. Letos bo v programu ponovno tudi plesna predstava z naslovom Tobelija. Koncertni abonma bo letos po besedah umetniškega vodje Mateja Bekavca obarvan nekako ‘gasterbajtarsko’, saj bodo večino glasbenih poustvarjalcev predstavljali slovenski glasbeniki, ki si kruh služijo v tujih glasbenih kolektivih, med njimi se še posebej veselimo Andreja Žusta, prvega Slovenca med berlinskimi filharmoniki, pa Jake Stadlerja, ki igra v orkestru Bavarskega radia, in dunajskega filharmonika Iztoka Hrastnika ter seveda domžalskega čelista Sebastiana Bertonclja. Filmska abonmaja, ki sta na programu ob ponedeljkih ali petkih, bosta že tradicionalno ponudila najboljši izbor filmov, ki so slavili na velikih festivalih. Novost bo nekoliko spremenjen abonma za starejše, ki smo ga poimenovali Srebrno platno in katerega projekcije bodo potekale enkrat mesečno ob torkih ob 17. uri, projekciji pa bo sledilo druženje v Klubu. Vsekakor pa bomo tudi v prihodnje pripravljali zanimive filmske pogovore ter premiere slovenskih filmov, na katerih se bomo družili z njihovimi ustvarjalci.

Programi, ki so namenjeni mlajšemu občinstvu, predstavljajo skoraj polovico vseh naših dogodkov, saj poleg pestre in kvalitetne kulturne vzgoje na vseh področjih našega delovanja (muzejski, kulturni dediščini, likovni, filmski, gledališki, glasbeni …) širši publiki poleg otroških abonmajev za šole in vrtce ponujamo tudi kvaliteten abonma otroške Sobotne matineje, ki se je uveljavil med mlajšo publiko in njihovimi starši. Tudi v prihodnji sezoni bomo sodelovali s festivalom Bobri ter k temu pritegnili čim več kulturnih in izobraževalnih zavodov – letos bo posvečen odnosu umetnosti in tehnike.

To je le nekaj poudarkov iz našega bogatega programa, več o njem si preberite v programski knjižici, ki jo lahko dobite ali naročite v kulturnem domu. Sproti pa boste lahko spremljali naše mesečne programe v tradicionalnih zloženkah ter seveda na naši spletni strani in prek družabnih omrežij, ki postajajo vse pomembnejši del našega obveščanja in tudi komunikacije z zainteresirano javnostjo.

Upamo, da bomo skupaj doživeli tudi v prihodnji sezoni veliko kvalitetnih in nepozabnih kulturnih doživetij, tako v stavbi kulturnega doma kot tudi v drugih prostorih, kjer se odvijajo naši programi.

Čakajo vas srčni in gostoljubni gostitelji, ki jih sestavlja obsežna ekipa tako stalnih kot občasnih sodelavcev naše hiše, in so vam tudi tokrat pripravili sezono kvalitetnih in zanimivih kulturnih dogodkov.

Dobra, kvalitetna kultura je namenjena vsem in nikakor ne samo elitam. To dokazuje več 2400 zvestih odraslih in otroških abonentov, oziroma skupaj več kot 70.000 obiskovalcev naših kulturnih dogodkov v lanski sezoni.

Cveta Zalokar, direktorica

—————————————————————————————————————-

Šest izbranih predstav slovenskih profesionalnih gledališč.

Ogledate si jih lahko v tistem delu tedna, ki Vam najboj ustreza.
ORANŽNI – ob ponedeljkih ali torkih
RUMENI – ob torkih ali sredah
RDEČI – ob sredah ali četrtkih (možnost otroškega varstva)
ZELENI – ob četrtkih ali petkih

Več o gledališkem abonmaju na >>>

—————————————————————————————————————-

KONCERTNI ABONMA
Vrhunski koncerti klasične glasbe pod umetniškim vodstvom Mateta Bekavca.

MODRI

Več o koncertnem abonmaju na >>>

—————————————————————————————————————-

GLASBENO SCENSKI ABONMA
Zabavni trenutki med glasbo, kabarejem, gledališčem in vsem, kar se zgodi vmes.

PRVI
DRUGI

Več o glasbeno-scenskem abonmaju na >>>

—————————————————————————————————————-

FILMSKI ABONMA
Večne klasike, novitete in filmi, ki so zaznamovali festivalska platna v zadnjih letih.

PONEDELJEK – na sporedu enkrat mesečno ob ponedeljkih
PETEK – na sporedu enkrat mesečno ob petkih

Več o filmskem abonmaju na >>>

—————————————————————————————————————-

FILMSKI ABONMA SREBRNO PLATNO/SREBRNI
Popoldanska srečanja za starejše ljubitelje filma

SREBRNO PLATNO / SREBRNI – na sporedu enkrat mesečno

Več o filmskem abonmaju “Srebrni” na >>>

—————————————————————————————————————-

OTROŠKI ABONMA “SOBOTNA MATINEJA”
Šest sobotnih lutkovnih in igranih predstav ter filmov za najmlajše gledalce.

SOBOTA – na sporedu enkrat mesečno ob sobotah dopoldan

Več o filmskem abonmaju “Sobotna matineja” na >>>

—————————————————————————————————————-

KJE IN KDAJ VPISUJEMO ABONMAJE

Vpisovanje bo potekalo v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale (Ljubljanska 61), vsak dan od 10:00 do 12:00 ure ter ob 16:00 do 18:00 ure (ob sobotah samo v dopoldanskem času).

—————————————————————————————————————-

DOSEDANJI ABONENTI

Od četrtka, 12. septembra, do vključno ponedeljka, 16. septembra/ abonenti, ki želite obnoviti svoj lanskoletni abonma; v tem terminu lahko obnovite svoje dosedanje sedeže.

Sreda, 18. septembra / abonenti, ki želite zamenjati svoj stalni sedež.

—————————————————————————————————————-

NOVI ABONENTI

Od četrtka, 19. septembra, do vključno torka, 24. septembra.

—————————————————————————————————————-

VPIS ABONMAJA NA DALJAVO

Abonma lahko vpišete tudi na daljavo, plačilo pa izvedete preko položnice ali preko internetnih plačilnih poti. Vaše želje za podaljšanje abonmaja, spremembo sedeža ali za vpis novega abonmaja nam sporočite preko internetnega obrazca na naši internetni strani (kliknite na ikono na desni strani). Več informacij o tej obliki vpisovanja dobite tudi na telefonski številki 01/722 50 50 (Simona Urankar).

Veljavnost cenika: 15. 7.2019.

—————————————————————————————————————-

ZAKAJ SE IZPLAČA VPISATI ABONMA?

  • do 50% cenejše obiskovanje prireditev
  • brezplačno prejemanje gledaliških, koncertnih in filmskih listov v tednu pred abonmajsko
    prireditvijo
  • stalni abonentski sedeži
  • brezplačno otroško varstvo pri gledališkem abonmaju RDEČI
  • popusti pri nakupu vstopnic za ostale prireditve v organizaciji KD Franca Bernika Domžale
  • 40% popust pri nakupu vstopnic za mestni kino Domžale za imetnike filmskih abonmajev

—————————————————————————————————————-

OTROŠKO VARSTVO NA GLEDALIŠKEM ABONMAJU RDEČI

Abonenti abonmaja RDEČI v primeru, da imate zadrege z varstvom za svojega malčka v času trajanja predstave, lahko v tem času izkoristite brezplačno varstvo za svoje malčke, ki bo potekalo v Vrtcu Urša. Najmanj en dan pred tem pokličite upravo vrtca: 729 86 00. Varstvo poteka od pol ure pred pričetkom prireditve do 15 minut po zaključeni prireditvi.

—————————————————————————————————————-

POSEBNE UGODNOSTI ZA INVALIDNE OSEBE

Gibalno oviranim invalidnim osebam (vezanim na invalidski voziček) nudimo 100% popust – zaradi prostorske omejitve je možno na posamezni prireditvi sprejeti le 3 osebe na invalidskih vozičkih. Ostalim invalidnim osebam nudimo 50% popust pri nakupu vstopnic.

—————————————————————————————————————-

KULTURNI DOM FRANCA BERNIKA DOMŽALE
Ljubljanska 61, 1230 Domžale
T: 01/722 50 50
M: blagajna@kd-domzale.si
www.kd-domzale.si

 

Komentarji uporabnikov
Tagi