Veseli slamnik Godbe Domžale z Bog bards

V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah se je v petek, 27. marca 2015, odvijal super koncert za vse sladokusce tovrstne glasbe. Nastopila sta namreč Godba Domžale, ki je še vedno pod vtisom praznovanja 130-letnice, ki so jo praznovali leta 2014, pod dirigentsko palico Damjana Tomažina ter Bog Bards.

Pri Bog Bards gre za skupino mladih glasbenikov, ki jo oblikujeta, kot so napisali v spremni besedi, "trdo barjansko življenje in poetičnost potujočih bardov". Skupina Bog Bards Irsko zajema na veliko, kar pa ostane, pa nesebično razdajajo med gledalce in poslušalce. Njihova glasba, člani polni pozitivne energije in naše misli lahko odplavajo daleč, daleč med zelene Irske griče, polne kozarce irskega piva in Whiskeya, ki vam ga postrežejo v pristnem podeželskem pubu. Vokali, piščal in bodhran so nam pričarali tiste starodavne keltske čase, katere so v sedanji svet ponesli zvoki violine, kitare, bodhrana, piščali in kontrabasa ter vokali mladih glasbenikov skupine Bog Bards.

Najprej je zaigrala Godba Domžale, zatem pa še člani Bog Bardsa in tako izmenoma do konca koncerta, Tako so obiskovalci slišali vse, od komičnih vložkov, godbe ter Bog Bardsa. Na koncu so prikupne godbenice podelile lepe šopke iz sončnic dirigentu, napovedovalcu in komiku ter seveda gostom koncerta, članom Bog Bardsa.

Letos, po tem čudovitem koncertu se bodo godbenice in godbeniki še naprej intenzivno pripravljali na zahtevne projekte. Čaka jih namreč tekmovanje slovenskih pihalnih orkestrov v umetniški skupini, kar pomeni tekmovanje najkakovostnejših slovenskih orkestrov. Tekmovanje se bo odvijalo maja v Mariboru.

Prireditev je vodil priljubljeni imitator in komik, in kdo bi si mislil, da je magistriral iz violončela na Akademiji za glasbo v Zagrebu, Tilen Artač, ki je s svojimi humornimi vložki z imitatorjem Jurijem Mastnakom v smeh spravljal polno dvorano Kulturnega doma Franca Bernika. Veselega slamnika se je udeležila tudi podžupanja Občine Domžale, mag. Jana Miklavčič.

Res enkratna prireditev, dolgi aplavzi med in po vsaki skladbi povedo vse, da imajo kot godba Domžale, tako tudi skupina Bog Bards zvesto in odlično publiko.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi