“Valček za mamo” mamam narisal nasmeh na obraz

Materinski dan, ki ga obeležujemo ob Gospodovem oznanjenju 25. marca, je praznik vseh žena, ki v sebi negujejo materinski čut, pa naj bo to na telesen ali duhoven način. Materinsko ljubezen potrebujemo vsi in prav je, da smo zanjo hvaležni. Ob tem dnevu lahko to hvaležnost izrazimo na različne načine prav vsi, ne glede na starost.

V Ihanu so se na predvečer materinskega dne spomnili na mame. Kulturno društvo Ihan je v nedeljo, 24. marca 2019, v dvorani gasilskega doma pripravilo tradicionalno prireditev “Valček za mamo”, na kateri so s kulturnim programom polepšali praznike mamam in vsem, ki so napolnili dvorano do zadnjega kotička.

Za lep večer so poskrbeli nastopajoči, ki so s pesmijo, plesom, igranjem in recitalom ogreli srca in dlani poslušalcev. Nastopili so: mažoretke Osnovne šole Ihan pod vodstvom Anite Omerzu Tome, Otroški pevski zborček in recitatorji Osnovne šole Ihan pod vodstvom Marte Krabonja in Matejke Perne Lisjak, na kitari in s petjem pa jih je spremljala Špela Hribar. Večer je s petjem in igranjem na citre popestrila tudi Janja Brlec, magistrica citer in ena naših najuspešnejših citrark, ki je nase opozorila tudi v oddaji Slovenija ima talent. Na citre ne igra le ljudskih narodnih, pač pa tudi zahtevnejše skladbe, kar je dokazala na svojem nastopu. Na prireditvi je nastopil še ansambel Petan, ki je ravno tako kot vsi nastopajoči, navdušil obiskovalce, kateri s svojimi aplavzi niso skoparili ampak so si dali duška, ter s tem dali vedeti, da so se nastopajoči odrezali več kot odlično. Prireditev je povezovala Julijana Skobe.

Večer je s petjem in igranje na citre popestrila tudi Janja Brlec.

Ob materinskem dnevu vam drage mame želimo, da bi vas najbližji spoštovali in vas imeli radi, kljub vsemu pa ostanite srečne v vašem poslanstvu. Iskrene čestitke!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi