V Trzinu so se srečale godbe

V sklopu 18. Florijanovega sejma v Trzinu je v soboto, 6. maja 2017, potekalo srečanje pihalnih orkestrov, ki ga je organiziral JSKD OI Domžale. Srečanje se je odvijalo v šotoru na športnem igrišču OŠ Trzin.

Še pred uradnim začetkom srečanja je okoli 180 godbenic in godbenikov iz petih pihalnih orkestrov, skupno zaigralo eno skladbo pod taktirko dirigenta domžalske godbe Damjana Tomažina in drugo skladbo pod taktirko dirigenta mengeške godbe Dimitrija Ledererja. Vmes sta vse nastopajoče in obiskovalce pozdravila Peter Ložar, župan Občine Trzin ter Matej Primožič iz JSKD RS, Območne izpostave Domžale ter vsem zaželela prijetno druženje ob glasbi in pogovoru. 

Po uvodnem skupnem nastopu so se vse sodelujoče godbe podale v šotor, kjer so zaigrale vsaka po tri skladbe. Na dogodku so sodelovale Veteranska Mengeška godba, godba iz Lukovice, domžalska godba, moravška godba ter mengeška godba. Vse udeležene godbe so prejele tudi priznanja JSKD RS za igranje na srečanju, ki jih je podelil Matej Primožič.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi