V sožitju s knjigo

V torek, 26. marca 2013, je v Knjižnici Domžale potekala zaključna prireditev bralne značke V sožitju s knjigo. Projekt je plod sodelovanja Knjižnice Domžale in Društva Sožitje Mengeš (društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju, ki deluje na področju občin Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin) ter poteka v obliki rednih mesečnih bralnih srečanj.

V sožitju s knjigo je prva bralna značka v Sloveniji, v kateri sodelujejo člani Društva Sožitje in v katero so vključeni posamezniki z motnjo v duševnem razvoju. Cilj projekta je, da tudi te osebe še naprej razvijajo in bogatijo bralno kulturo ter postanejo redni bralci in obiskovalci knjižnice.

V letošnjem prvem letu projekta je bralno značko uspešno zaključilo 13 članov društva. Ti so ob zaključni prireditvi pripravili razgiban program, ki ga je z glasbeno točko še dodatno popestril dekliški pevski zbor Moj spev. V nagovoru so uspešno sodelovanje poudarili tudi predsednica Društva Sožitje Mengeš, dr. Tatjana Novak, direktorica Knjižnice Domžale mag. Barbara Zupanc Oberwalder in mentorica Vilma Novak (Društvo Sožitje). V imenu knjižnice je bralna srečanja pripravljala Simona Glavan.

Verjamemo, da se bo ob tako uspešnem začetku projekt nadaljeval tudi naslednje leto, obiskovalce knjižnice pa vabimo, da si na mladinskem oddelku knjižnice v Domžalah ogledajo razstavo, ki so jo ob zaključku bralne značke pripravili člani društva in organizatorji iz knjižnice.

Avtor: Simona Glavan in Brigita Kranjec, Foto: Maja Senica
Tagi