V Radomljah z muzikalom Moje pesmi, moje sanje navdušili številno občinstvo

Ko sta moči združila Kulturno društvo Mlin Radomlje in Kulturno društvo Ihan, ki sta k sodelovanju povabila še Simfonični orkester Domžale-Kamnik, je nastal muzikal Moje pesmi, moje sanje, ki so ga po premieri uprizorili še osemkrat in prav vsakič je bil Kulturni dom Radomlje poln do zadnjega kotička. To kaže na to, da je omenjeni muzikal, ki v letošnjem letu praznuje petdeset let od prve uprizoritve, še tudi danes eden najbolj priljubljenih muzikalov.

Ustvarjalci predstave, ki jo je režiral študent muzikologije Nejc Lisjak, so za izvedbo muzikala pridobili tudi pravice iz iz ZDA, ki so za seboj potegnile tudi določene uprizoritvene zahteve. Muzikal Moje pesmi, moje sanje je ob več kot štiridesetčlanski igralski, pevski in plesni ekipi pod svojim okriljem združil še tridesetčlanski simfonični orkester. Večina nastopajočih je bila mladih, nekaj starejših, seveda pa niso manjkali tudi otroci. Dosedanje njihove izkušnje so bile zelo različne, nekateri so namreč že sodelovali v dramskih skupinah, nekateri prepevajo v zborih … Igralci, ki so nastopili v glavnih vlogah, pa so že imeli nekaj igralskih izkušenj.

Tako velika zasedba je zahtevala ogromno organizacije in usklajevanja, a jim je s skupnimi močmi uspelo. Ker imajo v muzikalu zelo pomembno vlogo otroci, so že spomladi na avdiciji izbrali muzikalno primerne otroke. Glasbeno je nad ekipo ves čas bedela skladateljica in pedagoginja iz Radomelj Uršula Jašovec. Ko so tako otroci kot odrasli dovolj pevsko napredovali, so postopoma dodajali posamične prizore in koreografijo. Nato pa so sledile še vaje z orkestrom, ki ga vodi Denis Robnik. Sledilo je devet uprizoritev in devetkrat so navdušili številne obiskovalce, ki so dvorano Kulturnega doma Radomlje napolnili do zadnjega kotička.

Več fotoutrinkov s predstave si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi