V Radomljah so uprizorili Slikarja v Tolmunu

V petek, 5. 4. 2013 so v kulturnem domu v Radomljah uprizorili komedijo Toneta Partljiča SLIKAR V TOLMUNU. Igralci kulturnega društva Mlin iz Radomelj so nam pripravili nepozaben večer. Polna dvorana gledalcev se je ob dobro uro in pol trajajoči komediji dodobra nasmejala. Dolgi aplavz na koncu igre pa je povedal, da so bili izredno zadovoljni z prikazano predstavo. Klepet v dvorani po koncu igre z igralci pa je trajal še kar nekaj časa.

Kot mi je pripovedoval predsednik društva Igor Jeretina, so prenovili kulturni dom, v igri je polovica igralcev novih, vsi pa so kljub obveznostim zagnani in uspelo jim je odigrati premierno igro. Dom je zelo akustično zgrajen, tako da tudi igralci z malo šibkejšim glasom pridejo do izraza. Seveda bodo igro tudi ponovili, zatem pa se bodo podali tudi v dvorane po okolici in malo širše.

Kulturna skupina Radomlje je v letu 1991 izvedla prvo Miklavževanje in na pobudo krajanov tudi organizirala razstavo jaslic. Do leta 1994 so vsako leto pripravljali Miklavževanja in kulturne večere. V  tem letu pa so se odločili in premierno predstavili igro Neila Simona Hotel Plaza, na odru Kulturnega doma Radomlje. Takrat je tudi nastala pobuda po ustanovitvi društva in 5. 4. 1995 je na občnem zboru v Kulturnem domu Radomlje zaživelo društvo Kulturno društvo Mlin Radomlje. Za prvega predsednika je bil izvoljen Janez Urbanija, ki pa je leta 1997 predal predsedniške posle Igorju Jeretini, ki to funkcijo opravlja še danes.

Kot sva s predsednikom Igorjem ugotovila, še vedno napolnijo dvorano kljub tehnologiji, ki je prikovala ljudi za računalnike in televizije ter jih naredila za zapečkarje, saj si je igro ogledalo tudi veliko mladih gledalcev.

Članom kulturnega društva želimo še obilo nastopov, polnih dvoran gledalcev, ki bodo nagrajevali njihov trud z aplavzi in vedrimi obrazi.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Tagi