V Radomljah so odmevale Planinske pesmi

V soboto, 30. novembra 2013, je v Kulturnem domu Radomlje potekal tradicionalni letni koncert Moškega pevskega zbora Radomlje. Že sam naslov koncerta "Večer Planinskih pesmi", zgovorno pove, da je bil koncert posvečen slovenskim goram in planinam.

Moški pevski zbor Radomlje je pod vodstvom dirigentke Olge Kuzmich, obiskovalcem koncerta pripravil nepozaben večer z izbranimi repertoarjem pesmi, s katerimi so občudovali in peli hvalnice našim goram in planinam. Na koncertu ni bilo poskrbljeno samo za uho, na svoj račun je namreč prišlo tudi oko, saj so skozi celoten koncert predvajali prezentacijo lepot slovenskih gora in planin. Vse skupaj pa se je imenitno prepletalo s pesmijo.

Letos so v goste povabili priznanega citrarja Tomaža Plahutnika in Folklorno skupino Trzinka, ki deluje v okviru Turističnega društva Kanja Trzin. Povezovalec koncerta Igor Lipovšek, pa se je z veznim tekstom spomnil na marsikaterega znanega gornika in razne anekdote, povezane z gorniki in gorništvom.

V drugem delu koncerta, so za posebno presenečenje poskrbeli pevci MOPZ Radomlje, saj so na oder prišli oblečeni v narodne noše, katere so zamenjali za tradicionalne obleke v katerih smo jih vajeni videti ob raznih nastopih. Gre za simboliko s katero so dodali piko na »i« Večeru Planinskih pesmi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi