V Radomljah postregli s poslastico muzikalov “Do – Re – Mi”

Leta 2015 sta Kulturno društvo Mlin Radomlje in Simfonični orkester Domžale – Kamnik prvič sodelovala pri odrski postavitvi muzikala, zdaj pa sta s koncertom muzikalov “Do – Re – Mi” ponovno posegla v opus glasbe, ki sta jo pisala Rodgers & Hammerstein. S skrbno izbranimi solisti, ki jim glasbeno gledališče ni tuje, so se sprehodili skozi največje uspehe avtorjev: od njune prve kolaboracije, »Oklahoma!«, ki je bila ena izmed pomembnejših prelomnic v zgodovini muzikala, kot ga poznamo danes, do njune zadnje, »Moje pesmi, moje sanje«, ki je s svojo glasbo in zgodbo očarala ves svet. Prvi »krivec« večera je vsekakor dirigent in umetniški vodja orkestra Slaven Kulenović, ki je poslušalstvo povedel v skoraj dve uri dolgo zgodbo muzikalov.    

V  nedeljo, 9. junija 2019, je marsikaterega ljubitelja muzikalov pot zanesla v Kulturni dom Radomlje, kjer sta Kulturno društvo Mlin Radomlje in  Simfonični orkester Domžale – Kamnik pripravila odlično poslastico muzikalov, ki je marsikateremu obiskovalcu zapolnil čudoviti nedeljski večer. Na sporedu so bile namreč skladbe iz  »Oklahoma!«, »Vrtiljak«, »Južni Pacifik«, »Kralj in jaz«, »Moje pesmi, moje sanje«, ki so marsikaterega starejšega poslušalca ponesle v svet izpred petdesetih in šestdesetih letih, ko so morebiti doma gledali muzikale še na črnobelih televizorjih.

Odrsko dogajanje skladb iz muzikalov že v samem začetku vsrka občinstvo v svoje muzikalično dogajanje, gledalce prepričljivo razneži do te mere, da popolnoma verjame in se prepusti romantični glasbeni iluziji. V skrbno izbranem programu, slišali smo kar sedemnajst skladb, so nas  instrumentalisti ter solisti popeljali v zgodovino muzikala. Kdo ne pozna muzikala “Moje pesmi, moje sanje”, ki ga je napisala uspešna ustvarjalska dvojica, skladatelj Richard Rodgers in tekstopisec Oscar Hammerstein II? Predvsem film iz leta 1965 je bil tisti, ki se je vsem dodobra usidral v spomin in v srce.

Petra Čebulj (sopran), Zala Hodnik (sopran), Gaja Sorč (sopran) in Klemen Torkar (tenor) – premišljeno izbrana četverica solistov, ki ji glasbeno gledališče ni tuje, se je ob spremljavi Simfonikov Domžale-Kamnik, pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića, sprehodila skozi največje uspehe avtorjev: od njune prve kolaboracije, »Oklahoma!«, ki je bila ena izmed pomembnejših prelomnic v zgodovini muzikala, kot ga poznamo danes, do njune zadnje, »Moje pesmi, moje sanje«, ki je s svojo glasbo in zgodbo očarala ves svet. Vmes so bili na programu še muzikali »Vrtiljak«, »Južni Pacifik« ter »Kralj in jaz«, med njimi pa je s povezovanjem spretno krmaril Nejc Lisjak.

Odličen koncert za vse sladokusce muzikalov.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi