V objemu pomladi

V sodelovanju s člani Literarnega krožka Društva Lipa Domžale smo se v Menačenkovi domačiji v Domžalah, v sredo, 9. aprila 2014, posvetili pesmim in kratkim pripovedim pomladne in ljubezenske tematike.

Na začetku nas je lepo pozdravila kustosinja Menačenkove domačije Katarina Rus Krušelj, nato pa je nekaj besed spregovorila tudi predsednica Društva Lipa Metka Zupanek.

Članice društva Zlatka Levstek, Silva Mizerit, Janka Jerman, Anica Kvas, Mici Jenc, Mira Smrkolj in Marija Dodič so nam predstavile pesmi o ljubezni, pomladi ter pripovedi o živalih, kot si ga je avtorica zamislila s postavitvijo sebe v živalski svet. Članice društva so nam prebirale svoje pesmi, ki so jih napisale, nekatere pa tudi že izdale v knjigah. Vse skupaj sta nam popestrili citrarki iz Društva Lipa Boža Bauer in Betka Kralj, dve citrarki izmed osmih, ki se družijo in se učijo igrati citre. Vseh osem se je zbralo v skupino citrark z imenom Notice.

Lep literarni večer je minil v pomladnem, ljubezenskem vzdušju, ki so ga zaključili s pogostitvijo, z doma pečenim pecivom ter odličnim čajem, ki ga je skuhala kustosinja Katarina.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi