V objemu Božične skrivnosti

Domžalski komorni zbor nam je letos že šestindvajsetič podaril prelepo božično darilo in s tem polepšal prihod Gospodovega rojstva. V cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah so izvedli Božični koncert z naslovom V objemu Božične skrivnosti.

Kot je dejala povezovalka programa in hkrati tudi pevka komornega zbora Andreja Jeretina, je v njihovi obdaritvi najpomembnejša sposobnost, ki se jo lahko naučijo. »To je, kakor da bi se naučili postati sejalci sreče. V teh dneh obstaja dan za vse, tudi za tiste, ki se zdijo pozabljeni. Toda vsak praznik ali obletnica lahko postane priložnost, da obdarujemo tiste, ki jih ljubimo. Ne darujemo samo stvari, lahko podarimo, veselje, življenje, dobroto, nasmeh, besedo, glasbo. Zato moramo pritrditi resničnosti svetopisemskih besed, večjo srečo dajati, kakor sprejemati. Zato vam pevke in pevci Domžalskega komornega zbora letos že 26. podarjamo svoj dar. Našo pesem, našo glasbo, naše petje in upamo, da bomo s tem še vsaj malo polepšali praznik Gospodovega rojstva«, je še povedala Jeretina.

Letos so se zboru prvič pridružili dve dekleti in s tem še polepšali zborovsko petje. Na violino jih je spremljala mlada Anja Kralj, na orgle pa Polona Miklavc. Zbor je kot že vrsto let vodil dirigent Fernando Mejias. Polna cerkev je dokaz, da ljudi še zanima tovrstno petje, dolgi aplavzi med pesmimi in na koncu pa so dokaz, da smo poslušalci sprejeli res eno veliko darilo ob Jezusovem rojstvu iz njihovega repertoarja.

Na koncu se je predsednik Andrej Hribar zahvalil vsem nastopajočim, tudi novima spremljevalkama. Zahvala pa je sledila tudi novemu župniku mag. Klemnu Svetelju, ki je letos prvič gostil tako lep in poln koncert.

Za konec pa so zapeli še tradicionalno božično pesem »Sveta noč«, ki nam je še dodatno orosila oko, s prekrasno izvedbo te pesmi.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Tagi