V MGC Bistrica Domžale predpraznični dan popestrili z ljudskimi plesi

Februar je mesec kulture, je čas, ki nam vedno znova približa kulturno ustvarjalnost, ponudi vrhunsko doživetje in obogati kulturno življenje. Pa naj ne bo tak samo mesec februar. Zavedni ljudje se kulturno izobražujejo vse leto, kar dokazuje mnogo igralskih zasedb, pevskih in plesnih skupin, filharmonikov, godb in drugih kulturnih ustvarjalcev po vsej Sloveniji. To so tisti pravi dnevi, ki mnogim ljudem v težkih trenutkih še kako manjkajo, da bi jih pomirili, kulturno obogatili in popeljali v lepši vzporedni svet.

Ena izmed številnih skupin, ki širijo in prinašajo kulturo na prag našega doma, so tudi plesalci Folklornega društva Groblje, Domžale, ki s svojimi nastopi popestrijo marsikateri popoldanski čas občanom, ki se ne morejo udeleževati kulturnih dogodkov. Ker Darja Okleščen, delovna inštruktorica in animatorka v MGC Bistrica Domžale, stanovalce vedno preseneti z različnimi inovativnimi dogodki, je ob letošnjem kulturnem prazniku povabila plesalce Folklornega društva Groblje, Domžale, ki so se na njeno povabilo z veseljem odzvali ter stanovalcem v četrtek, 7. februarja 2019, pripravili bogato plesno kulturno popoldne.

Stanovalcem MGC Bistrica je folklorno skupino, ki je v programu zaplesala dolenjske, koroške in gorenjske plese, predstavila Nevenka Unk-Hribovšek, ki je med premorom prebrala tudi pesem Valentina Vodnika. Lep in bogat kulturni dogodek je popestril utrip dogajanja stanovalcem MGC Bistrica, ki so ob igranju godcev tudi zapeli na zaigrane viže.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi