V Mestnem kinu Domžale je gostovala pizzerija Šiška deluxe

V sredo, 4. 11. 2015 , je bil po dolgem času v Mestnem kinu Domžale poln tudi balkon. Vrteli so namreč film novi film Jana Cvitkoviča Šiška deluxe. Gre za zgodbo o treh prijateljih, ki se odločijo odpreti pizzerijo in vsemi komičnimi zapleti, ki pridejo poleg. Jure Matičič je za gledalce tega filma pravo presenečenje, saj so se pogovoru po filmu odzvali režiser Jan Cvitkovič in štirje glavni igralci: Marko Miladinović, Žiga Födransperg, David Furlan in Rusic Aleksandar, ki so bili nad odličnim sprejemom gostiteljev in top odziv publike kar presenečeni. Pogovor je tekel o snemanju in načrtih za naprej in še kar nekaj stvari smo izvedeli.

Šiška Deluxe je grenko-sladka komedija o treh prijateljih, ki dramatične situacije prepleta s komičnimi in gledalca ne pusti ravnodušnega. Namenjena je srednji in mlajši generaciji, režiser Jan Cvitkovič, pa se z njo vrača k začetkom pripovedovanja zgodb, klasičnemu »storytellingu«.

Zgodba govori o treh prijateljih iz otroštva, Fedru, Miletu in Zekirju, ki se zavedajo, da niso več mladi, ne znajo pa popolnoma odrasti. Lotili so se že marsičesa, a nikoli jim ni nič uspelo, ker se ničesar ne lotijo zares. Ko enemu izmed njih umre teta, in po njej podeduje majhen poslovni prostor, se odločijo, da bodo poskusili s pizzerijo. Sprva se zdi tudi ta projekt obsojen na neuspeh, ker jim ob vseh nerazrešenih težavah, ki jih ima vsak od njih ne gre zlahka od rok. V pravem trenutku se pojavi skrivnostna Milena, ki ne obetavnim gostincem priskoči na pomoč. Skozi film spremljamo vzpone in padce glavnih protagonistov v osebnem življenju, pa tudi pri uresničevanju poslovne ideje. Toda tudi večni mladeniči enkrat odrastejo in prav to je pot, ki jo prehodijo glavni junaki filma Šiška Deluxe.
Os okoli katere se film nenadoma obrne v nepričakovano smer, je petletna deklica Kristina, ki nekega dne brez besed odide. To povzroči nemalo razburjenja, privede pa tudi do treznega razmisleka, in na koncu se raztreseni kosi sestavljanke zložijo v skoraj idilično sliko. Tudi večni mladeniči enkrat postanejo možje, in prav to je pot, na katero se podajo glavni junaki filma Šiška Deluxe, v katerem se komično prepleta z dramatičnim v lahkotnem drncu, ki srečnega konca v nobenem trenutku ne postavi pod vprašaj.

Na zakuski po pogovoru pa so gostitelji ponudili pizze, pivo in seveda jagodni sok za Saleta.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi