V Knjižnici Domžale na ogled razstava slik, kostumov in rekvizitov Kulturnega društva Mlin Radomlje

Do konca januarja 2019 bo v Knjižnici Domžale na ogled bogata razstava slik, kostumov in rekvizitov Kulturnega društva Mlin Radomlje, ki je bila postavljena decembra lani v okviru srečanj »Kulturna društva se predstavijo«, na katerih enkrat mesečno predstavijo posamezno kulturno društvo.

Kulturno društvo Mlin Radomlje ima za seboj več kot 20 let uspešnega  delovanja. V duhu pozitivizma in z zavedanjem, da je kultura pomemben  del našega življenja, se trudijo, da s svojim raznolikim delom popestrimo dogajanje vsem ljubiteljem kulture. Društvo omogoča vsem generacijam, da preživljajo svoj prosti čas v kulturnem okolju in pri tem pokažejo vse svoje talente, se družijo, ustvarjalno preživljajo svoj prosti čas, bodisi kot ustvarjalci ali gledalci.

Pod okriljem Kulturnega društva deluje več skupin, ki so med seboj  povezane in se prepletajo. Igralska skupina vsako leto pripravi vsaj eno gledališko predstavo, otroška oziroma mladinska skupina pod vodstvom Nine Mav Hrovat pripravi otroško predstavo (večina scenarijev tudi njeno avtorsko delo), že od leta 1991 imajo tradicionalno Miklavževanje, vsako  leto pa pripravijo tudi kulturni večer ob kulturnem prazniku. Prirejajo koncerte različnih izvajalcev, izvedli pa so tudi festival zborov, prirejajo proslave in predavanja. V zadnjih treh letih v društvu najbolj odmevajo zahtevni projekti, ki povezujejo veliko ustvarjalcev in so odlično obiskani, to so muzikali, ki jih s svojo ekipo kuje režiser in aktualni predsednik društva, Nejc Lisjak – Moje pesmi, moje sanje, Annie  in Pepelka. Sodelujejo in povezujemo se tudi z drugimi društvi.

Razstavo slik, kostumov in rekvizitov Kulturnega društva Mlina Radomlje si v dvorani Knjižnice Domžale lahko ogledate do konca januarja 2019.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale, Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi