V Kamniku prepevali na 41. območni reviji odraslih pevskih zborov

Na 41. območnem srečanju odraslih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda, ki potekalo v soboto, 29. februarja 2020, v Domu kulture v Kamniku, je nastopilo enajst zborov. Območno srečanje je pripravila Območna izpostava JSKD Kamnik, izvedbo sta materialno podprli občini Kamnik in Komenda. Revija pevski zborov je bila obenem namenjena tudi počastitvi slovenskega kulturnega praznika.

Na območnem srečanju je vsak sodelujoči zbor lahko zapel dve ali tri pesmi, kot so navedli v prijavi na razpis. Zbore pa je spremljal strokovni ocenjevalec in selektor Primož Kerštanj, ki je vsem zborovodjem po koncu srečanja podal tudi prvo oceno nastopa zborov. Prireditev je povezoval Tone Ftičar iz JSKD, Območne izpostave Kamnik.

Srečanje je začel Mešani pevski zbor Odmev iz Kamnika z zborovodkinjo Nastjo Grad ter solistko in sopranistko Ano Plahutnik, sledil je nastop Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost Kamnik pod vodstvom zborovodjem Uroša Gorenca. Kot tretji je nastopil Mešani pevski zbor Društva upokojencev Komenda pod vodstvom zborovodje Ignaca Gorjanca, sledila sta Ženski pevski zbor DKD Solidarnost Kamnik pod vodstvom zborovodje Marka Tirana, in Mešani pevski zbor Društva upokojencev Kamnik pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh. Kot šesti je nastopil Komorni pevski zbor Šutna Kamnik, pod vodstvom Pie Brodnik, sledila sta nastopa Ženskega pevskega zbora Trzinke pod vodstvom Primoža Leskovca in klavirski spremljavi Martina Goloba Bohteta in Moškega pevskega zbora PSPD Lira Kamnik pod vodstvom zborovodje dr. Andreja Missona in ob klavirski spremljavi Roka Rakarja. Deveti po vrsti se je strokovnemu spremljevalcu in zbrani publiki predstavil Mešani pevski zbor Mavrica iz Srednje vasi pod vodstvom Primoža Leskovca, nato pa so se do konca zvrstili še Ženski pevski zbor Vox Annea Tunjice pod vodstvom zborovodje Aleša Sedušaka ter Mešani pevski zbor Cantemus Kamnik od vodstvom zborovodje Roka Rakarja in ob spremljavi na klavirju Tomaža Pirnata.

Lep večer, poln čudovite glasbe, ki so jo izvajali odlični zbori s kamniškega in komendskega konca.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi