V Domžale prispela Luč miru iz Betlehema

Luč miru iz Betlehema je dobrodelna akcija, ki v Sloveniji poteka že 26 let. Plamen Luči oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti. Plamen Betlehemske luči se vsako leto deli do Božiča v upanju, da bi prinesel mir v čim več domov. Ker ima akcija tudi dobrodelen namen, bodo letos prispevki, ki jih bodo zbrali, namenjeni družinam, ki so se znašle v stiski.

Letošnjo Luč miru iz Betlehema smo v cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah sprejeli v petek, 16. decembra 2016, ko so jo domžalski skavti prinesli k večerni sveti maši, ki jo je daroval domžalski župnik mag. Klemen Svetelj.

Ob slavnostnem prihodu Luči miru iz Betlehema v domžalsko cerkev se je prebrala letošnja poslanica miru, ki ima v naslovu pomenljive besede: "BREZ TEBE ME ZEBE"

"Tvoj dar me iz dneva v dan bodri,
me greje, v meni vedno bolj živi.
Z Božjo pomočjo gradiva mir,
ki bo presegel vsak prepir.«

Okoli nas ljudje trpijo ob porazu,
živijo vsak v svojem mrazu.
Res ni potrebe, da jih zebe,
dajmo jim en košček sebe."

Po sveti maši so domžalski skavti ponesli Luč miru iz Betlehema skozi okrašene Domžale še do ploščadi pred Vele, kjer jih je že pričakala množica ljudi, ki so z svečami že čakali, da se jih dotakne plamen. Odrasli domžalski skavti so ponudili čaj in pecivo, zatem pa se je odvijal še program ob letošnjem sprejemu Luči miru, ki so ga pripravili domžalski skavti. Ob koncu programa pa je končno napočil čas, ko so domžalski skavti zbranim podarili plamen, ki je obliznil stenj sveč ter veselo zasvetil v upanju na mir, dobroto in vse dobro. Tako se razširi ta droben plamen po celi Sloveniji in zagori v mnogih domovih, kamor prinaša svoje božično sporočilo ljubezni, dobrote in predvsem MIRU.

Vsi, ki bi si še želeli prižgati Luč miru iz Betlehema, vam je na voljo v domžalski cerkvi Marije Vnebovzete pred oltarjem, kjer gori in vas čaka, da ga razširite naokoli med ljudi.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi