V Domžale je prišel Ivan

Mlado dekle, ujeto v nasilno korupcijsko afero, je prisiljeno v nemogočo odločitev med moškim, ki ga obsesivno ljubi in svojim novorojenčkom. V Mestnem kinu Domžale je v ponedeljek, 20. novembra 2017, potekala domžalska premiera novega slovenskega filma z naslovom Ivan, ki je bil delno posnet tudi v Domžalah in sicer v okolici lekarne Flerin. Odličen film, po mnenju gledalcev celo letošnji najboljši, zato ne čudi, da je film "Veliki zmagovalec letošnjega Festivala slovenskega filma".

Domžalsko premiero novega slovenskega filma Ivan je podprla tudi Lekarna Flerin, saj bodo vsi, ki so na premieri dobili razglednico, z njo dobili praktično darilo, če se le oglasijo v lekarni. Pogovora po premieri filma, ki ga je vodil Jure Matičič, programski vodja v Mestnem kinu Domžale, sta se udeležila režiser Janez Burger ter odlična mlada igralka, ki so ji dodelili glavno vlogo, Maruša Majer.

Takoj po tistem, ko mlada Mara rodi Ivana, se začne njena najhujša nočna mora. Otrokov oče Rok, poročeni poslovnež, ki ga Mara obsesivno ljubi, izgine. Ko Mara ugotovi, da je Rok obtožen gospodarskega kriminala, jo brutalno pretepejo sodelavci njegove žene. Zateče se v varno hišo. Roku končno uspe z njo navezati stik, vendar se Mara znajde pred nemogočo izbiro med moškim, ki ga ljubi, in svojim novorojenčkom, o Centru za socialno delo, ki ji vsled okoliščin vzame otroka ter o borbi mater, da bi ga dobila nazaj … Ivan je napeta psihološka drama o sprejemanju napačnih odločitev. Zgodba o ženski, ki najde svojo identiteto v svetu, narejenem po meri moških. Veliki zmagovalec letošnjega Festivala slovenskega filma ter še nekaterih nagrad: Vesna za najboljši celovečerni igrani film, scenarij, fotografijo, glavno žensko vlogo, glasbo in masko, nagrada Art kino mreže Slovenije, nagrada Žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark – Festival slovenskega filma, Portorož.

Film vreden ogleda, saj nas poistoveti s pravo resničnostjo življenja. Pogovor z režiserjem in glavno igralko pa si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi