V Cvetličarni Slovnik navdušili s pravljično razstavo novoletnih aranžmajev in adventnih venčkov

Cvetličarno Slovnik iz Ihana sta pred 29 leti ustanovila zakonca Ditka in Boštjan Slovnik, letos pa so skupaj s sodelavko Tadejo Kocjančič pripravili že 10. zaporedno prodajno razstavo novoletnih aranžmajev in adventnih venčkov. Jubilejna prodajna razstava, ki poteka ta vikend, 23. in 24. novembra, je tudi tokrat pravljična in jemlje dih obiskovalcem, ki jih je bilo prvi dan polno.

Trije izkušeni cvetličarji so spremenili notranjost in zunanjost Cvetličarne Slovnik v krasno novoletno pravljico, kjer si lahko ogledate ogromno aranžmajev, venčkov, smrečic in drugih okraskov, s katerimi lahko okrasite svoj dom v prazničnih dneh. Letos po besedah Ditke Slovnik prevladuje zelena barva, njihova cvetličarna pa si je privoščila še dodatne aranžmaje v rdeči, srebrni in zlati barvi, kar je privabilo še več tradicionalnih kupcev, ki imajo že plačane in rezervirane adventne venčke, ki bodo na razstavi ostali do nedelje zvečer, potem pa jih bodo prevzeli lastniki.

V času razstave, med 17. in 19. uro jih vedno obišče tudi Božiček s fotografom Andražem Gregoričem, ki poskrbi, da se otroci lahko v prazničnem okolju fotografirajo z Božičkom. Ker pa še ni snega, ga v prostoru, kjer se otroci fotografirajo z Božičkom, z mlinčkom pridno delajo škrati. Po ogledu razstave v Cvetličarni Slovnik vedno poskrbijo še za prijetno druženje ob čaju in kuhanem vinu ter ob domačih dobrotah.

Cvetličarna Slovnik je družinsko podjetje, ki se nahaja v Ihanu pri Domžalah in vas s svojo bogato ponudbo razveseljuje že 29 let. Za 30-letnico, ki jo bodo obeležili prihodnje leto, pa se pripravljajo že sedaj, saj želijo pripraviti nekaj posebnega, tako kot je vsako leto posebna in čarobna njihova prodajna razstava adventnih venčkov in novoletnih aranžmajev. Za letošnjo jubilejno razstavo adventnih venčkov so se po besedah Ditke pripravljali že od novega leta. Nabirali so različne rastline in storžke za dekoracije, nabavljali sveče, ki so presenetljivih barv in oblik, vse skupaj pa obiskovalca kar prevzame.

Svojo izkušenost in strokovnost s tega področja, dokazujejo tudi z udeležbo na državnih tekmovanjih iz floristike, kjer dosegajo vidne rezultate. Stalno se izobražujejo na seminarjih, saj so tako vedno v koraku s časom. Vsako leto pripravijo kaj novega, njihovi izdelki pa so vedno paša za oči. Idejno zasnovo, postavitev razstave in temo dogodka si vsako leto zamisli idejni vodja cvetličarne, Boštjan Slovnik, ki s svojimi bogatimi izkušnjami in dovršenimi idejami poskrbi, da obiskovalci na razstavi uživajo v kreacijah. Ob tem poskrbijo za veliko izbiro božičnih zvezd, ki so vzgojene v slovenski vrtnariji.

Njihova ponudba obsega poročno in novoletno dekoracijo, žalne aranžmaje, ki vam jih po želji tudi brezplačno dostavijo do 30 km daleč, šopke, vam polepšajo poslovne prostore in razveseljujejo vaše bližnje tako s cvetjem in dekoracijami, kot tudi z darilnimi boni, poskrbijo pa tudi za nasade cvetja. Pohvalijo se lahko tudi s svojo proizvodnjo balkonskega cvetja in enoletnic. Pri njih dobite tudi veliko izbiro zelenjavnih sadik in dišavnic za vaš vrt. Strankam so se vedno pripravljeni posvetiti in jim svetovati.

Jubilejno 10. razstavo adventnih venčkov in novoletnih aranžmajev si v Cvetličarni Slovnik lahko ogledate tudi v nedeljo, 24. novembra 2019, med 10. in 19. uro. Tudi drugi dan razstave jih bo obiskal Božiček s fotografom Andražem Gregoričem (www.andrazgregoric.com), ki bo poskrbel, da se bodo otroci lahko v prazničnem okolju med 17. in 19. uro fotografirali z Božičkom. Za vnaprej dogovorjen termin pokličete fotografa Andraža Gregoriča na spodaj navedeno številko.

Info:

  • 041 785 918 – Boštjan Slovnik
  • 031 504 434 – Andraž Gregorič

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi