V Češminovem parku v Domžalah bodo nocoj vohunili tajni agenti!

Kino v parku oziroma kino pod zvezdami, ki je v Češminovem parku v Domžalah odprl vrata prejšnji teden, bodo nocoj točno ob 21.30 uri obiskali tajni agenti. Kaj vse se bo dogajalo je težko napovedati v naprej. Najbolj, da se sami prepričate na lastne oči in ušesa. Bo pa prava akcija …

Če še ne veste, kam danes zvečer povabiti svojo boljšo polovico, potem je prava priložnost, da obiščete Kino v parku in si skupaj pod zvezdami ogledate vohunsko akcijo in to brezplačno.

Češminov park se nahaja ob Plečnikovi ulici v Domžalah. Parkiranje je omogočeno tik ob parku (zelo omejeno število mest), na parkirišču Osnovne šole Domžale in pri stanovanjskem naselju Bistra. Velik del površine pred platnom je pokrit s travo, zato so dobrodošle tudi piknik odeje. Ob prizorišču bo tako kot minula leta, odprta filmska kavarna.

Kino v parku, Češminov park v Domžalah, petek, 10. 07. 2015
ob 21:30h / VSTOP PROST

Kingsman: The Secret Service / akcijski film / režija: Matthew Vaughn / scenarij: Jane Goldman in Matthew Vaughn po stripu Marka Millarja in Davea Gibbonsa "Tajna služba” / igrajo: Colin Firth, Samuel L. Jackson, Taron Egerton, Michael Caine, Jonno Davies, Mark Strong, Jack Davenport, Sofia Boutella, Mark Hamill / 2015, ZDA, Velika Britanija / distribucija: Blitz film & video distribution / 129’ /

Film, ki ga je Matthew Vaugh posnel po priznanem stripu Tajna služba, pripoveduje zgodbo o nadvse tajni vohunski organizaciji, ki rekrutira še neobrušenega, a obetavnega fanta z ulice in ga vtakne v silno tekmovalen program treninga ravno v času, ko pokvarjeni tehnološki genij grozi, da bo uničil svet. Svet vohunov še nikoli ni bil tako eleganten, nenavaden in prepreden z angleškim humorjem.

Med tajno vojaško vajo oče petletnega Garyja »Eggsyja« Pricea žrtvuje življenje in njegovi družini podelijo nenavadno odličje – ter telefonsko številko, na katero pa smejo poklicati zgolj enkrat, če bodo kdaj potrebovali kakršno koli uslugo. Sedemnajst let pozneje je Eggsy (Taron Egerton) nezaposlen mladostnik, ki je pustil šolo in životari v stanovanju svoje mame. Primejo ga zaradi brezobzirne vožnje in fant s pomočjo medalje doseže, da ga spustijo iz zapora. Reši ga Harry Hart (Colin Firth), neznansko uglajen vohun, ki se ima za svoje življenje zahvaliti prav Eggsyjevemu očetu.

Harry je osupel nad življenjsko potjo, ki si jo je bil izbral Eggsy, a ga hkrati prevzamejo nekatere njegove odlike, zato fantu ponudi priložnost, da se spravi v red: poskuša naj dobiti zaposlitev pri Harryjevih delodajalcih, v tajni neodvisni vohunski organizaciji Kingsman. Eggsy se mora prebiti čez nevarno vrsto preizkusov, ki jih mora opraviti vsak nov agent agencije; pri tem se spopada z notranjimi boji, saj se v okolju, v katerem so vsi visoko izobraženi, nadvse olikani in povezani, počuti odrinjen na rob.

Medtem skuša Harry razvozlati skrivnostno izginotje nekaterih vidnih akademikov, znanstvenikov ter pomembnežev iz zabavnega posla in namerava izslediti človeka, za katerega je prepričan, da stoji za izginotji: Richmonda Valentina (Samuel L Jackson), milijarderja in razočaranega naravovarstvenika, ki namerava za vsako ceno obvarovati Zemljo. V ta namen je skoval načrt, ki bo imel uničujoče posledice za vse.

Eggsy s Harryjevo pomočjo postane tako kavalir kot vohun – toda ali bo svoje konkurente v tekmi za mesto v organizaciji Kingsman uspel preseči? In ali bosta s Harryjem uspela pravočasno razvozlati skrivnost Valentinovega bistroumno malopridnega načrta in ga preprečila?

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika Domžale; Video: Blitz Film 2012
Tagi