V cerkvi sv. Jožefa na Viru pri Domžalah prepevali najlepše božične pesmi

Ob 70-letnici priznanega slovenskega zborovodje Karla Leskovca so se po skoraj dveh desetletjih ponovno zbrali pevci, ki so pod njegovim vodstvom (1987 – 1998) prepevali v Domžalskem komornem zboru in dosegali lepe uspehe. Med drugim so na državnih tekmovanjih prejeli dve zlati plaketi ter prepotovali Slovenijo, Avstrijo, Italijo, ZDA, Kanado in Argentino. Med njimi so se stkale vezi, ki so se tudi po daljšem premoru ob snidenju izkazale za žive in tesne. Pevci in zborovodja so se tako odločili, da obudijo skupno muziciranje in pripravijo božični koncert s cvetoberom slovenskih božičnih pesmi.

Tako so v petek, 13. januarja 2017, v cerkvi svetega Jožefa na Viru pri Domžalah pripravili res veličasten koncert, ki je navdušil obiskovalce. Že med sveto mašo so na koru ob spremljavi organista Tomaža Pirnata zapeli tri pesmi, s programom pa so nadaljevali pred oltarjem po sveti maši.

Ob zborovodji Karlu Leskovcu, klaviaturistu Tomažu Pirnatu, citrarju Tomažu Plahutniku in violončelistki Katarini Kozjek, ki so s svojim igranjem popestrili koncert, smo slišali same znane zborovske božične pesmi. Ob skupnem zborovskem petju so se nam predstavili tudi izjemni solisti. Neža Jerin je navdušila s svojim sopranom, Meta Prelovšek z altom, Andrej Hribar z baritonom, Polona Gorše Prusnik s sopranom, Valentina Stupica z altom, Primož Krt z baritonom, Toni Rajk s tenorjem ter Nina Kompare Volasko s sopranom.

Ob koncu koncerta se je virski župnik Aleksander Urek zahvalil zboru za popestritev svete maše s svojim petjem ter seveda tudi za koncert, ki so ga pripravili po sveti maši.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi