V Arboretumu bo dišalo po cvetlicah in svežih knjigah!

Eden naših najuglednejših botanikov Matjaž Mastnak bo na literarnem večeru sredi dehtečih poletnih cvetlic v Arboretumu Volčji potok predstavil svoje zadnje tri knjige iz zbirke O cvetani in živani, ki so izšle pri založbi Miš. Prireditev bo s svojim recitalom Zeliščarica počastila tudi Svetlana Makarovič.

Matjaž Mastnak ni le eden naših vodilnih botanikov, ampak je tudi izvrsten predavatelj, publicist, esejist, prevajalec ter še in še. Med drugim že deset let navdušuje bralce s svojimi prispevki v časniku Nedelo, dvajset let pa s svojimi strokovnimi prispevki s področja botanike bogati vsebino raznih vrtnarskih revij.
Kako vsestranski je, dokazuje tudi zbirka knjig O cvetani in živani, ki je izšla pri založbi Miš. V omenjeni zbirki se nahajajo tri Mastnakove knjige: najnovejša Poletne cvetlice ter Barvita predstava in Cvetoča pomlad.

Vse tri knjige bo Mastnak predstavil v petek, 5. junija 2015, ob 19. uri, na imenitnem literarnem večeru v Arboretumu Volčji Potok. Ob 20. uri bo prireditev obogatila tudi Svetlana Makarovič z recitalom Zeliščarica. Umetnico besede bo spremljala glasbenica Afra Tesla.

Vabljeni v kraljestvo rastlin na imenitni literarni dogodek!

Avtor: Vesna Sivec Poljanšek; Foto: osebni arhiv založbe Miš
Tagi