Vlasto Kopač, projekcija dokumentarnega filma

Medobčinski muzej Kamnik in Planinsko društvo Domžale vljudno vabimo na projekcijo dokumentarnega filma: Vlasto Kopač, ob 110. obletnici rojstva.

Film bomo predvajali v soboto, 13. aprila 2024, ob 13. uri v Domžalskem planinskem domu na Veliki planini.

Vlasto Kopač je bil alpinist, gorski reševalec, risar, arhitekt, konservator, kartograf, varuh naravne in kulturne dediščine in še mnogo več. V filmu je prikazana njegova pestra življenjska pot in njegov obsežen ustvarjalni opus. Poseben del dokumentarca je posvečen Veliki planini in Kopačevim naporom za zaščito unikatne velikoplaninske arhitekture, materialne in duhovne dediščine ter kulturne krajine Planine.

O filmu bosta spregovorili avtorici Janja Železnikar in Andreja Humar Gruden.

Projekt sta financirala Občina Kamnik in Ministrstvo za kulturo RS.

V soboto, 13. aprila 2024, bo organiziran avtobusni prevoz iz Domžal do parkirišča na Rakovih ravneh za potrebe Mladinskega izleta na Veliko planino. Na voljo bo tudi nekaj sedežev za vse, ki bi si želeli dan preživeti na Veliki planini in si ogledati dokumentarni film o Vlastu Kopaču. Prijave za prevoz bomo zbirali od srede naprej pa do zasedbe prostih mest na avtobusu. Javite se na mail: pd.domzale@gmail.com ter počakajte na potrditveno sporočilo.

Lepo vabljeni na Veliko planino!

Avtor: Helena Kermauner, predsednica Planinskega društva Domžale; Foto: arhiv Mojce Kopač

Tagi