Vlado Kreslin: Zelo dobro se spomnim svojega prvega nastopa v Domžalah

Vlado Kreslin, Prekmurec z bogatim opusom in neverjetnim občutkom za glasbo, se je podal na turnejo, v okviru katere bo izvedel devet nastopov po vseh kotičkih Sloveniji. K sreči so eden izmed krajev, ki ga bo razveseljevala glasba Vlada Kreslina, tudi Domžale. Na tokratnem glasbenem popotovanju ga bo spremljala skupina Momento cigano – vključujoč dve kitari, violino, klarinet in kontrabas –, ki se podpisujejo z romskimi vižami.

Prekmursko-romski paket naznanja paleto razpoloženj, pripovedi in izpovedi. Vlada Kreslina smo povprašali po tem, ali se spominja kakšnega svojega domžalskega nastopa, na kar je presenetljivo odgovoril, da se zelo dobro spomi svojega prvega tukajšnjega nastopanja. »Leta 1975 je bila v dvorani Napredek rock festival v okviru vsejugoslovanske radijske oddaje Pop integral. Z mojim takratnim bandom Izvir smo zmagali s skladbo Šel je popotnik skozi atomski vek,« je še dodal.

Glasbenikom je pomembna publika in s tem, ko se v posamezni kraj vračajo, nakazujejo tudi na to, da jim je bilo tamkajšnje občinstvo po godu. Vlado zase pravi, da mu je pri publiki najpomembnejše to, da ne pozna zgolj njegove glasbe, ampak da je širše glasbeno razgledana.

»Glasba, ki smo jo pripravili z Momento cigano zveni precej drugače kot običajno, zato toplo vabljeni,« je pevec sklenil za konec.

Koncert Vlada Kreslina s skupino Momento cigano je v Kulturnem domu Franca Bernika na sporedu v torek, 10. maja, ob 20. uri. Po naših podatkih je na voljo še zelo omejeno število vstopnic.

Avtor: Rok Učakar Grašič; Foto: arhiv Vlada Kreslina

 

Tagi