Večer kamišibaja v Knjižnici Domžale

V mesecu oktobru in novembru smo v sodelovanju z JSKD Domžale, Ateljejem Slikovedke in Gledališčem Zapik v Knjižnici Domžale organizirali kar dva seminarja kamišibaja, ki sta bila zelo dobro obiskana. Udeleženke obeh seminarjev so ob končni produkciji prikazale odlične in navdihujoče kamišibaje. Včeraj smo si ogledali jagodni izbor le teh.

Ogledali smo si devet kamišibaj predstav kamišibajkaric iz Domžal in okolice, ki so svoje znanje izpopolnjevale na seminarju. Kot posebna gostja se nam je pridružila gospa Silva Karim, profesorica likovne umetnosti, ki je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani leta 2006 opravila tudi znanstveni magisterij. Deluje na različnih področjih izobraževanja, hkrati pa se kot ustvarjalka ukvarja s keramiko, ilustracijo, grafiko in zadnja leta tudi s slikarstvom. Tokrat se nam je pridružila kot selektorica Društva Kamišibaj Slovenije za 10. slovenski festival kamišibaj gledališča.

Letošnjo jesen bo Knjižnica Domžale v okviru festivala Kamišibaj pod slamnikom ponovno organizirala seminar kamišibaja. Vse, ki vas zanima čarobnost in zakulisje kamišibaja lepo vabimo, da spremljate naše objave na spletni strani in socialnih omrežjih ter se prijavite na seminar.

Avtorica: Barbara Ahačič Osterman, mag. Katarina Peterc; Foto: Knjižnica Domžale

Tagi