Slikanica Marte Bartolj med 100 izjemnih slikanic v Bologni

Sejem otroških knjig v Bologni

Iz sekretariata Bologna Ragazzi Award je prišla novica, da je komisija uvrstila knjigo Marte Bartolj A smo že tam? med 100 izjemnih slikanic BRAW AMAZING BOOKSHELF na letošnjem sejmu otroških knjig v Bologni.

Za ilustracije iz knjige A smo že tam? (Miš založba) je bila Marta Bartolj izmed 3.520 prijavljenih ilustratorjev iz 81 držav uvrščena tudi med 346 finalistov za 58. razstavo ilustracij na bolonjskem knjižnem sejmu, kjer bo Slovenija častna gostja.

Knjiga Marte Bartolj je bila med knjigami BRAW AMAZING BOOKSHELF že pred dvema letoma. Na seznam 100 izjemnih knjig 2022 je bila uvrščena njena brezbesedilna slikanica Every Little Kindness, ki je izšla pri ameriški založbi Chronicle Books (v Sloveniji je izšla pod naslovom Kje si?, Miš založba). Pravice za to knjigo so bile doslej prodane v devet različnih držav oziroma govornih področij, prejela je častno nagrado Ezra Jack Keats v ZDA, bila je finalistka za BIBF Ananas Illustration Award na knjižnem sejmu v Pekingu, uvrščena je na seznam »Best Books of 2023 Children should Read« v Tajvanu, uvrstila se je tudi v zbirko bele vrane Internationale Jugendbibliothek v Munchnu, v letu 2021 pa je bila uvrščena tudi med 20 najboljših knjig za starost 3–5 let na Amazonu, kjer je prejela tudi značko »urednikova izbira«.

Na sejmu v Bologni bo Bartolj nastopala na delavnici in v pogovoru o brezbesedilnih knjigah, bo pa tudi gostja na okrogli mizi o prijaznosti, ki jo organizira italijanska založba Terre di Mezzo, ki je izdala njeno knjigo Kje si?, na njihovi stojnici bo v torek, 9. aprila tudi podpisovala knjige. Njena ilustracija bo prisotna tudi na razstavi 32 slovenskih ilustratorjev.

Več informacij: Anže Miš, direktor Miš založbe, anze@miszalozba.com

Avtor: Špela Habulin, Miš založba; Foto: Miš založba

 

Tagi