Slika poezije – rezultati fotografskega natečaja

»Vprašali te bodo, kaj si hotel s pesmijo. Zakaj nihče ne vpraša jablane, kaj hoče z jabolkom? Če bi znala govoriti, bi odgovorila: Ugrizni vanj, pa boš videl, kaj.«

Ob svetovnem dnevu poezije 21. marca smo v Knjižnici Domžale pripravili fotografski natečaj z naslovom Slika poezije. Včasih poezijo prelijemo v besede, drugič jo uzremo v prizoru, ki nam jih niza življenje. Od sodelujočih smo pričakovali, da z nami delijo poezijo v sliki. Kako bi izgledala in kako bi ji dali naslov, če bi jo uzrli in zamrznili v trenutek ujet na fotografiji?

Prejeli smo prispevke desetih ljubiteljev fotografije. Obljubili smo, da bomo rezultate razglasili na svetovni dan sonca. Sonce je hormon sreče, čeprav se nam zadnje obdobje sramežljivo skriva. Zato je še bolj dobrodošlo, da si lahko oči spočijemo na poeziji v sliki.

Vsaka fotografija, ki smo jo prejeli, se nas je dotaknila in nam pričarala nasmeh na obraz. Izbrali smo tri najboljše. Od vsakega sodelujočega smo izbrali eno fotografijo in iz njih ustvarili ta čudovit kolaž, ki vam ga predstavljamo v upanju, da se boste ob njen sprostili in za trenutek odmaknili od skrbi, negotovosti in preprosto uživali v trenutku.

Tri najboljše fotografije so:

  • 1. mesto: Spokojnost, Darko Jakovac
  • 2. mesto: Rožnobeli haiku, Janez Zalaznik
  • 3. mesto: Svoboda, Jerneja Bernot 

Pripravili bomo tudi razstavo v knjižnici in vas o tem obvestili. Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje, vse pa vabimo, da se nam pridružite pri naši natečajih in skupaj z nami soustvarjate lepši svet.

Avtorica: Kristina Galun, Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

Tagi