S knjigo v lepši dan

V teh časih, tako zelo nenaklonjenih kulturi in knjigam, pri MIŠ založbi in v Knjižnici Domžale ne želijo tarnati. Raje svojim zvestim bralcem pokažejo, kaj vse so v tem času in temu navkljub ustvarili. Z nami so delili mladinske romane, slikanice in romane letošnje produkcije. Tako je Irena Miš Svoljšak predstavila osem knjig, sedem letošnjih in eno iz konca prejšnjega leta, ki so izšle letos in jih je sedem že na knjižnih policah Knjižnice Domžale, »Poslednji varuh otoka Ellis« pa bo na knjižnih policah v kratkem. Pri MIŠ založbi se lahko pohvalijo s številnimi zlatimi hruškami za izdana dela, ki jih najdete tudi na policah domžalske knjižnice. Pred kratkim je MIŠ Založba prejela 21 »Zlatih hrušk« za leto 2019. Pohvalijo pa se lahko s tem, da so v 18. letih svojega obstoja izdali že blizu šeststo knjig z številnimi »Zlatimi hruškami«, kar je za založbo z šestimi zaposlenimi izjemen dosežek.

V organizacij MIŠ založbe in Knjižnice Domžale so v četrtek, 15. oktobra 2020, v prostorih domžalske knjižnice predstavili sedem knjižnih del, izdanih v letošnjem letu in eno slikanico, ki je še iz konca lanskega leta. Irena Miš Svoljšak je zbranim, ki so se udeležili predstavitve knjig po priporočilu NIJZ, predstavila odlična knjižna dela, ki bodo v veliko veselje bralcev Knjižnice Domžale.

  • Gaëlle Josse: Poslednji varuh otoka Ellis
  • Janja Vidmar: Naš Tone ne tone
  • Igor Karlovšek: Na svidenje, Lara
  • Damjan Šinigoj: Kjer veter spi
  • Nataša Konc Lorenzutti: Gremo mi v tri krasne
  • Tanja Mastnjak: Alternativni ukrep
  • Idan Ben-Barak in Julijan Frost: Aaa! V tebi je okostnjak! (slikanica)
  • Idan Ben-Barak in Julijan Frost: Ne liži te knjige-polna je mikrobov (slikanica)

Po besedah zaposlene Knjižnice Domžale iz otroškega oddelka, sta zadnji dve slikanici pravi zaklad za otroke, saj v slikah pod mikroskopom otroci vidijo, kako na različnih materialih izgledajo mikrobi in bacili. Pa tudi ostalih šest del ne zaostaja za branje na domu. Če pa bi kdo želel imeti stalno knjižna dela doma, pa dobrodošli na spletno stran MIŠ Založbe in si dela tam tudi naročite. Njihove knjige lahko naročite na www.zalozbamis.com. Poštnina je brezplačna!

Miš založba je nastala iz knjigotrškega podjetja, ki so ga že pred tem več kot petnajst let poznali v slovenskih splošnih in šolskih knjižnicah. Zaradi povpraševanja po kakovostnih knjigah za mlade bralce so tako v začetku leta 2003 na svet prišle knjige pod blagovno znamko Miš založba. Njihovo poslanstvo je slediti potrebam slovenskih bralcev različnih bralnih sposobnosti z izdajanjem kakovostnih knjižnih del, tako izvirno slovenskih kot prevedenih, pri tem pa se osredotočajo na kakovost besedil, ilustracij ter izvedbe knjig. S težnjo po odličnosti storitev gradijo dolgoročne odnose z njihovimi kupci, bralci in avtorji. Založba izda letno od trideset do štirideset novih naslovov, pri čemer tri četrtine programa predstavljajo mladinska dela odličnih tujih in domačih avtorjev. Založba je doslej prejela že vse nacionalne nagrade za mladinsko literaturo, nekatere tudi po večkrat, in tudi nekaj mednarodnih priznanj. Njihova prizadevanja so usmerjena tudi v promocijo branja – v ta namen vsako leto maja prirejajo mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom.

Obiščite Knjižnico Domžale in MIŠ Založbo. V teh korona časih vam bo branje prišlo še kako prav.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi