Na knjižnih policah že tretja pravljična meditacija Petre Šuštar

V začetku meseca novembra je na knjižne police prišla nova slikanica avtorice Petre Šuštar, z naslovom Zvezdne sanje. Po njenem prvencu Smaragdni gozd želja in lanski izdaji slikanice Čarobno drevo je to že njeno tretje izdano delo. Tudi tokrat gre za pravljično meditacijo.

Najnovejšo slikanico Zvezdne sanje je ilustrirala Zorana Živić. Zvezdne sanje so tako kot njeni predhodnici izšle v samozaložbi in v nakladi 1000 izvodov. ”Prva izmed treh, Smaragdni gozd želja, je že razprodana, a je bralcem na voljo v številnih slovenskih splošnih in šolskih knjižnicah. Čarobno drevo in novinka v »trojčku«, Zvezdne sanje, pa sta naprodaj in sicer v moji spletni trgovini in pa pri izbranih spletnih trgovcih,” nam je o slikanici povedala Petra Šuštar, ki ji motiv in energijo za nove projekte dajejo predvsem pozitivni odzivi kupcev.

”Prvi odzivi na tretjo slikanico so zelo dobri. Tudi s prodajo sem zadovoljna. Slikanica je nastajala še predno smo se soočili z novo realnostjo, ki jo kroji neprijetni virus, a je zaradi vsebine prav v tem času še kako aktualna,” je prepričana avtorica.

Navodila za uporabo?

»Slikanica Zvezdne sanje je dobra izbira za večerno branje. Podobno kot zobna ščetka, ki pred spanjem očisti zobe, ta knjižna uspavanka spere temne občutke, ki so nas v odhajajočem dnevu morda obiskali. Tako kot preostali dve moji pravljični meditaciji se najbolje znajde v družbi bralca in poslušalca. Slednji se udobno namesti, zapre oči in uživa v pravljičnem popotovanju, medtem ko mu bralec čuteče prebere zgodbo. Bralec in poslušalec v plesu ritma besed in ilustracij spoznavata različna čustva, prijetna in manj prijetna. Spoprijateljita se z njimi in ugotovita, da jih je povsem naravno čutiti in se soočiti z njimi, nato pa jih spustiti in zamenjati s toplimi občutki sreče, poguma in brezskrbnosti. Ti otroka optimistično ponesejo v svet, kjer je vse mogoče, kjer je varen in brezskrben,« razloži Petra, ki že snuje četrto slikanico in hkrati razmišlja o ponatisu prve.

Svoja dela Petra Šuštar, v sodelovanju s specializirano literarno agencijo Kovan agency iz Istanbula, predstavlja tudi založnikom na tujih trgih. Več o njenih delih najdete na spletni strani pri5ri.

Karin Božič Zupančič; Foto: arhiv Petre Šuštar

 

Tagi