Mladi letos še zadnjič fotografirali v Arboretumu Volčji Potok

Foto, kino in video klub Mavrica iz Radomelj je letos izvedlo kar tri fotografske delavnice v sodelovanju z Arboretumu Volčji Potok. Tako je tudi Mavrica obogatila programsko ponudbo Arboretuma, ki ima največjo rastlinsko zbirko v Sloveniji in je kulturni spomenik državnega pomena. Fotografi imamo v tem prostoru številne motive tako rastlin kot tudi druge ponudbe Arboretuma, ki pritegnejo objektive skozi vse leto.

Na megleno jesensko soboto, 15. oktobra, ko je še rahlo rosilo, se je zbrala druščina ljubiteljev fotografije na zadnji-tretji letošnji delavnici. Delavnico sta vodila Peter Rojc, fotograf, odličen vrtnar in animator, ki ima vedno nove izzive v rokavu, v pomoč mu je bila Binca Lomšek, vodja foto sekcije Mavrice.

Udeležencem je svetoval in praktično pokazal osnovna pravila zajema fotografije, o motečih elementih, perspektivi, linijah, slikovnem kotu, osvetlitvi, položaju sonca, izbiri pravega trenutka in še marsikaj. Vse tri delavnice (maja, septembra in oktobra) in so bile dobro obiskane, saj opažamo, da se vedno več staršev z otroki udeležuje teh delavnic, še posebej smo bili veseli mlajših in najstnikov, saj so na zadnji delavnici bili že tretjinsko zastopani. Prav mladi so se zelo zabavali, za kar gre zahvala duhovitemu vodji delavnic Petru Rojcu.

Jože Kragelj

Za udeležbo na delavnici je dovolj že pameten telefon ali fotoaparat in polna mera dobre volje, pa je vedno zelo zabavno. Od dobre fotografije ni odvisna kvaliteta telefona ali fotoaparata, temveč dobro oko in pravi trenutek pritiska na sprožilec. Po končani delavnici udeleženci pošljejo po 3 svoje najboljše fotografije z delavnice, ki jih objavimo na spletni strani FKVK Mavrica v galeriji.

Mija Jerman

Tri uspešne letošnje fotografske delavnice v sodelovanju z Arboretumom nas navdajajo z upanjem, da bi se mladi vključili v društvo Mavrica, kjer bi lahko svoje fotografsko znanje izpopolnili, se udeleževali izobraževanj, fotografskih natečajev in delavnic. Zahvaljujemo se vsem udeležencem letošnjih fotografskih delavnic in jih vabimo, da se jih udeležijo tudi naslednje leto.

Luka Flerin 11let

Tudi Arboretum organizira več tematskih fotografskih natečajev skozi vse leto (kronice, tulipani, rododendroni, vrtnice, poletno vzdušje…), katerih fotografije ocenjujejo naši najbolj izkušeni fotografi. Zahvaljujemo se Arboretumu Volčji Potok za izvedbo naših fotografskih delavnic, za dobro sodelovanje in načrtujemo to sodelovanje v prihodnjem letu še poglabljati.

FKVK Mavrica Radomlje

Tagi