Marcela Kopitar, članica Likovne sekcije DU Lukovica osvojila zlato priznanje

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je organiziral že 8. državno tematsko razstavo z naslovom VIDEZ TIPNEGA. Projekt je potekal na dveh ravneh, in sicer kot regijske tematske razstave v letu 2021 in pa državna tematska razstava v letu 2022. Na regijsko razstavo so se s svojimi likovnimi deli prijavili tudi trije člani Likovne sekcije DU Lukovica. Za razstavo so izbrali likovno delo Marcele Kopitar iz Prevoj.

Skupaj je na vseh regijskih razstavah sodelovalo 430 likovnikov in po izboru regijskih selektorjev, je bilo za ogled izbranih skupaj 226 likovnih del. Državni selektor akademski slikar Robert Lozar je za državno razstavo izbral 55 del.

Njeno delo je že po samem izboru tehnike nekaj posebnega. Marcela je namreč ustvarila kolaž iz tekstila, za katerega je uporabila različne končke blaga, ki jih je prišila na večji kos blaga. V tovrstni tehniki likovniki ne ustvarjajo prav pogosto, zato je njeno delo še toliko bolj zanimivo. Izdelala je kolaž v velikosti 50 x 60 cm, ki nosi pomenljiv naslov – “Čutno”. Tudi selektorji so v njenem izdelku očitno začutili nekaj več, zato so njeno delo uvrstili na državno tematsko razstavo.

Zlato priznanje Videz tipnega M. Sobota, 30.6.2022.

Na odprtju razstave so zlata priznanja podelili vsem 55. izbranim avtorjem. Člani Likovne sekcije DU Lukovica so z velikim veseljem in zadovoljstvom sprejeli novico, da je bila med njimi tudi Marcela. Vsi člani likovne sekcije se veselijo skupaj z Marcelo in ji za ta dosežek še enkrat iskreno čestitajo ter želijo še veliko ustvarjalnih užitkov.

Marcela Kopitar, Prevoje, Zlato priznanje Videz tipnega M. Sobota, 30.6.2022.

Odprtje 8. državne tematske razstave, z naslovom VIDEZ TIPNEGA, je konec junija potekala v Galeriji Murska Sobota, razstavljena dela pa bodo na ogled do 10. 8. 2022.

Petra Petravič; Foto: Občina Lukovica

 

Tagi