Kakšen je Glas izpod skorje Alenke Mihorič?

Prva predstavitev nove pesniške zbirke Alenke Mihorič z naslovom »Glas izpod skorje« je bila v torek, 5. decembra 2023, v Knjižnici Domžale. V literarno pogovornem večeru sta se avtorici pesmi in fotografij Alenki Mihorič z glasbeno spremljavo pridružili citrarki društva Lipa Domžale, Ivanka Hočevar Istenič in Jožica Ravnikar. Pogovor z avtorico je vodila urednica knjige mag. Ana Porenta.

Poetično glasbenemu večeru, v katerem so obiskovalci skupaj prisluhnili glasovom izpod (naših) skorij, pesmim, ki jih je avtorica sama prebirala ter milozvočnim strunam citer je sledilo prijetno druženje. Avtorica Alenka Mihorič pa je z veseljem podpisovala izvode pesniške zbirke.

Tretja pesniška zbirka Alenke Mihorič je pravkar izšla pri Zavodu za razvijanje ustvarjalnosti. Razdeljena je na tri poglavja: Znotraj, Zunaj in Medprostor. Vsako poglavje vsebuje po dvajset pesmi.

Knjiga je opremljena s čudovitimi barvnimi fotografijami, katerih avtorica je pesnica sama. Glas izpod skorje je tretja pesniška zbirka Alenke Mihorič izšla je pri Zavodu za razvijanje ustvarjalnosti. Razdeljena je na tri poglavja: Znotraj, Zunaj in Medprostor, vsako vsebuje po dvajset pesmi. Knjiga je opremljemena s čudovitimi barvnimi fotografijami, katerih avtorica je pesnica sama. Zbirko je oblikovala Gaja Grešak, ki jo je avtorica tudi predstavila pred koncem predstavitve pesniške zbirke. Mag. Ana Porenta pa je zapisala spremno besedo ter knjigo uredila.

Za glasbeno spremljavo sta poskrbeli citrarki društva Lipa Domžale, Ivanka Hočevar Istenič in Jožica Ravnikar.

Alenka Mihorič je rojena leta 1958 v Mariboru. Otroštvo je preživela v Limbušu, Dolu pri Ljubljani in Domžalah. Po končani gimnaziji je študirala na FRI Ljubljana in postala univ. dipl. ing. računalništva; dobrih 8 let je delala v Iskri Avtomatiki, nato pa kot učiteljica informatike na gimnaziji v Ljubljani, sedaj je upokojena. Stanuje v Dobu pri Domžalah. Je poročena in mati treh odraslih sinov. Pesmi piše že od osnovne šole. Po letu 2000 se v prostem času poleg pisanja pesmi največ posveča botaniki in fotografiji ter pohodom v naravo. Ureja nekatere spletne strani. Aktivno je sodelovala v več slovenskih literarnih društvih ter na pesniških spletnih portalih, nastopa na različnih literarnih večerih. V samozaložbi je doslej izdala dve pesniški zbirki: Preprosto roža (2010) in Kodeljice (2014). Njene pesmi so objavljene tudi v številnih literarnih zbornikih (Pesniški turnir, Pesem si …).

Lepo vabljeni k ogledu predstavitve v videu zgoraj.

Avtor: Miro Pivar, Foto in video: Miro Pivar

 

Tagi