Kakovostna mladinska literatura na 38. Slovenskem knjižnem sejmu

Ne zamudite sejemskih ugodnosti

Gospodarsko razstavišče bo po 50. letih znova gostilo Slovenski knjižni sejem, ki bo v torek, 22. novembra 2022 odprl svoja vrata. Po dveh letih se boste lahko ljubitelji knjig in branja znova srečali v živo in pobliže spoznali knjižne novosti, prisluhnili številnim predstavitvam, dogodkom, ter izkoristili izbrane sejemske ugodnosti. 

Med 22. in 27. novembrom 2022 vas bo na Gospodarskem razstavišču od 9h do 20h ter 27. novembra od 9h do 18h z veseljem pričakala tudi ekipa Miš založbe in sicer z bogato ponudbo kakovostnih knjig za mlade bralce, med katerimi so številne nagrajene s pomembnimi priznanji.

Pesniška zbirka Romeo in Julija iz sosednje uliceVinko Möderndorfer, (založba Miš), ki je vključena v bralni seznam za Cankarjevo tekmovanje 2022/2023 za 8. in 9. razred in je ravnokar prejela Priznanje zlata hruška 2022 za najboljšo slovensko mladinsko leposlovno knjigo. Podelitev nagrade bo na sejmu na Prazniku zlatih hrušk v torek, 22. novembra 2022 ob 11h uri.

Ekipo založbe Miš boste lahko v času 38. Slovenskega knjižnega sejma, ki bo potekal v živo na Gospodarskem razstavišču, obiskali na stojnici v Stekleni dvorani in pa v dvorani Kupola, kjer vas bo pričakal širok izbor kakovostnih knjig za mlade, s posebnim sejemskim popustom.

Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji pogovornih srečanj, saj bo založba Miš v sklopu knjižnega sejma organizirala kar dve posebni srečanji. Predstavitvi z zanimivimi gosti.

Pogovorna postaja: Iz zakladnice kitajskih mitov

V torek, 22. novembra 2022 lepo vabljeni ob 17.00 uri na prireditev Pogovorna postaja: Iz zakladnice kitajskih mitov, kjer bo Tina Bilban s sogovorniki obiskovalcem knjižnega sejma predstavila knjigo Kitajski miti in legende. Knjiga po pri založbi Miš izšla s podporo Konfucijevega inštituta v Ljubljani in podjetja Krka d.d.

Ljudske zgodbe, miti in legende predstavljajo neusahljivo zakladnico motivov in tem, junakov in naukov. Odstirajo nam zgodovino in pomagajo razumeti sedanjost. V eno od takih zakladnic smo se odpravili na Kitajsko. A kitajski miti so se skozi zgodovino večkrat preoblikovali, zlivali in razdrobili. Kako danes zbrati in upovedati kitajske mite? Kako z njimi nagovoriti sodobnega mladega slovenskega bralca in hkrati ostati zvest njihovi naravi?

 

Gostje prireditve bodo: prof. Dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, Jaka Vukotič, dr. Tina Ilgo, Huiqin Wang.

Glavni oder: Ognjeni trije in Coprnica pod gradom

V soboto, 26. novembra 2022., ob 14. uri lepo vabljeni na glavni oder, kjer bo potekala predstavitev dveh knjig in sicer Ognjeni trije: Izgon ter Zgodbe vojvodine Kranjske: Coprnica pod gradom. Gosta predstavitve bosta Sebastijan Pregelj in Igor Karlovšek. Pogovor bo povezoval Ambrož Kvartič.

Pogovor s pisateljema Igorjem Karlovškom in Sebastijanom Pregljem bo spleten okoli izzivov črpanja snovi za mladinsko leposlovje iz zgodovine. V sproščeno soočenje izkušenj o uporabi virov, zvestobi zgodovinskemu času in prostoru ter istovetenju z zgodovinskimi liki bodo skozi igro vključeni tudi obiskovalci, ki bodo spoznali številne zanimive podrobnosti zgodovinskih obdobij, predstavljenih v njunem pisanju.

Sejemski popusti Miš založbe

Poleg aktivne udeležbe na 38. Slovenskem knjižnem sejmu, ki poteka med 22. in 27. novembrom na Gospodarskem razstavišču, so se pri založbi Miš odločili pridružiti tudi e-knjižnemu sejmu, ki poteka vzporedno s fizičnim in bo trajal še teden dni dlje, torej do nedelje, 4. decembra 2022. V času trajanja knjižnega sejma imajo pripravljene posebne sejemske popuste. Posebni sejemski popust bo mogoče izkoristiti tudi pri nakupu knjig preko spleta vse tja do 4. decembra 2022.

*V času trajanja Slovenskega knjižnega sejma 2022, vas bodo knjige založbe Miš pričakale s posebnim sejemskim popustom, ki bo veljal tudi na spletu in sicer v sklopu e-knjižnega sejma, ki bo trajal še teden dlje, do 4. decembra 2022.

Petra Petravič; Foto: založba Miš/canva.com

Tagi