Jakob Čuk predstavlja novo pesem “Sprašujejo, kam grem”

Jakob Čuk, nadarjeni ustvarjalec, se tokrat predstavlja z novo pesmijo “Sprašujejo, kam grem”. Besedilo črpa navdih iz znane romarske poti El camino, pesem pa ne govori le o fizični, ampak tudi o hoji skozi življenje.
Avtorica je pesem napisala med romanjem po Jakobovi poti (El camino). Gre za znano romarsko pot, ki se konča v mestu Santiago de Compostela na severozahodu Španije. Vzgib za romanje je stvar vsakega posameznika, ki se za pot odloči. Pogosto je razlog iskanje samega sebe, oziroma duhovna poglobitev.
Pesem govori o hoji, ne le fizični, ampak tudi hoji skozi življenje. Pot do cilja je včasih zelo strma in naporna. Pogosto tudi zelo boleča, vendar nikoli nismo sami. Zavedajmo se, da imamo okrog sebe ljudi, ki so nam pripravljeni podati roko in nam pomagati. Tudi takrat, ko nam je najtežje. Čeprav je romanje in odkrivanje novih poti v življenju pomembno, ne smemo pozabiti na prostor, kjer se je naša pot začela in kamor se vedno znova vrnemo, saj vemo, da nas tam čakajo toplina in objemi najdražjih – naš dom.

Avtorica melodije in glasbe: Suzi MacGregor
Avtorja prevoda v slovenščino: Marjan Bunič in Jakob Čuk
Avtorja aranžmaja: Tine Lustek in Jakob Čuk
Izvajalec: Jakob Čuk
Bobni: Vid Ušeničnik
Bas kitara: Anže Langus Petrović
Kitare in klaviature: Tine Lustek
Spremljevalni vokali: Manca Hribar in Tine Lustek
Godala: Lovro Rakar
Polona Mežnar; Foto: Jakob Čuk
Tagi