Filmske večere v Arboretumu popestrila premiera komične drame Orkester in nastop Mengeške godbe

Kar 17 večerov, vsak četrtek, petek in soboto med 21. julijem in 26. avgustom, lahko na prostem in pod zvezdnim nebom v Arboretumu Volčji Potok sproščeno uživamo v dobri filmski družbi. V petek, 5. avgusta 2022, pa so si lahko obiskovalci premierno ogledali komično slovensko dramo Orkester. Pred projekcijo filma je potekal filmski pogovor z ustvarjalci filma, za odlično glasbeno vzdušje pa je poskrbela Mengeška godba.

Premiero novega slovenskega filma Orkester si je ogledalo lepo število obiskovalcev, dogodek pa so popestrile članice in člani Mengeške godbe, ki so ob zvokih glasbe na prizorišče prikorakali z drevoreda. Predsednik Mengeške godbe Gregor Žun je godbenice in godbenike postrojil pred filmsko platno, kjer so zaigrali še nekaj pesmi, zatem pa je sledil pogovor z ekipo filma, ki ga je vodila Lučka Berlot iz Mestnega kina Domžale. Pogovora so se udeležili režiser Matej Luzar, asistent režije Boris Bezič, producentka Petra Vidmar, igralka in godbenica Ines Pavlič ter igralec in godbenik Lovro Lezič. 

Film orkester govori o razposajenih članih pihalnega orkestra, ki potujejo na koncert v majhno avstrijsko mesto. Ob petju in zabavi spremljamo njihovo prešerno gostovanje skozi probleme različnih protagonistov – mladega voznika avtobusa, ki se trudi vzbuditi zaupanje starejšega voznika, katerega je strah, da bo izgubil službo, dveh članov orkestra, ki po pomoti pristaneta pri avstrijskih gostih in ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi, skozi oči srednješolske članice orkestra, ki jo prizadene očetovo brezskrbno uživanje in kako to brezskrbno uživanje dojemajo žene članov orkestra, ki ostanejo v domačem kraju. Pet zgodb zaobjame celotno izkušnjo gostovanja orkestra in posledice, ki bodo vplivale na njih. Film Matevža Luzarja (Srečen za umret) je doživel svetovno premiero v tekmovalnem programu festivala v Cottbusu.

**************************************************

Filmski večeri v Arboretumu se odvijajo na travniku ob vhodu v park. Projekcije se pričenjajo ob 21.00, od 18. avgusta pa ob 20.30. Vstop v park s filmsko vstopnico je mogoč eno uro pred projekcijo. Ob prizorišču projekcij je odprta tudi filmska kavarna, kjer je na voljo filmska pijača in jedača.

Na prostranem travniku, kjer se odvijajo projekcije, so na voljo stoli, razporejeni v primerni varnostni razdalji. “Na projekcijo lahko prinesete tudi svoje sedalo ali ležalnik. Če si boste zaželeli posebne filmske izkušnje, bo nekaj mest namenjeno tudi piknik odejam, ki pa jih morate prinesti s seboj. Poletni večeri so lahko hladni, zato priporočamo, da s seboj prinesete še kakšno toplo jopico, ki vas bo grela do konca filma,” sporočajo iz Mestnega kina Domžale, ki v Arboretumu skrbijo za projekcije filmov.

Vstopnice so na voljo pri blagajni Arboretuma Volčji Potok, pri blagajni Mestnega kina Domžale in na vstopnice.arboretum.siwww.kd-domzale.si ter mojekarte.si. Cena vstopnice je 6 EUR, projekcija slovenske klasike “Ne čakaj na maj” pa je brezplačna. Na voljo je tudi paket petih vstopnic za 24 EUR (5 za 4).

Ob slabem vremenu se projekcija ob isti uri izvede v dvorani Mestnega kina Domžale (Ljubljanska 61, Domžale), o čemer bo objavljeno obvestilo po 18. uri na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, na FB in Instagramu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi