Domžalski kralji brez kron

Domžalski kralji brez kron, je naslov nove knjige Matjaža Brojana, dolgoletnega novinarja, publicista, vsestranskega kulturnega delavca ter ohranjevalca naše kulturne dediščino, ki je z njo obogatil svojo bogato zbirko knjig. Gre za še en izdelek o ljudeh, o Matjaževih Domžalah in ljudeh, ki so ga spremljali na njegovih poteh skozi življenje. Tako ali drugače, intenzivno ali samo slučajno mu jih je na pot poslala usoda.

V novi knjigi Matjaža Brojana, ki nosi naslov Domžalski kralji brez kron, so opisane življenjske zgodbe in usode zanimivih posameznikov, ki so bili oz. nekateri so še, povezani z Domžalami in so imeli naše mesto radi. V knjigi, ki obsega 300 strani, boste našli življenjske zgodbe res zanimivih ljudi, Domžalcev, kot jih poimenuje Matjaž. Vsaka od njihovih zgodb je prava človeška freska vsega, kar so mogočega, nemogočega, neverjetnega in presenetljivega doživeli.

Matjaž se je odločil, da ti ljudje, ki jih opisuje v knjigi, iz našega spomina ne bodo odšli. S to knjigo, ki jo je izdal, bodo na nek način ostali in obstali za zmeraj: “Želim, upam in hočem: s tvojo, mojo in skupno voljo, močjo hotenjem in s pripovedovanjem smo jih in bomo (mnoge) ohranili v spominu za prihodnje čase, da bodo poslej na fotografijah tako, kot je prav: z imeni in priimki.”

Matjaževa nova knjiga Domžalski kralji brez kron, je ravno tako kot že mnoge njegove dosedanje knjige, živ spomin na nekdanje Domžale, s katero se ohranja spomin na zanimive, radožive, ustvarjalne in pridne Domžalce preteklosti.

Matjažu čestitam za izdajo nove knjige in njegov prispevek pri ohranjanju živega spomina na vaše, naše nekdanje in sedanje sopotnike, Domžalce.

Knjigo lahko naročite pri avtorju Matjažu Brojanu na telefonski številki 041 367 494.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

 

Tagi